Redactie - 09 mei 2013

Gluster Community Forge brengt meerdere open storage projecten samen


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, maakt bekend dat de Gluster Community, een door Red Hat gesponsorde community zijn activiteiten ten aanzien van open storagesoftware heeft uitgebreid. 

Gluster Community heeft nu Gluster Community Forge, een Gitorious-based collaboratieve ontwikkelomgeving waar gelijkgestemde ontwikkelaars en organisaties kunnen samenwerken aan open storage projecten. De Gluster Community Forge wil de groei van innovaties uit de community rond GlusterFS versnellen en de samenwerking van ontwikkelaars en gebruikers verbeteren, aldus Red Hat.

De eerste nieuwe projecten omvatten een breder scala van aanverwante storageprojecten op het gebied van beheersbaarheid, mobiliteit, veiligheid, beschikbaarheid, disaster recovery, interoperabiliteit en storage voor big data en cloud computing. Voorbeelden van nieuwe projecten in de Gluster Community Forge omvatten een HDFS Plugin, pmux (file-based mapReduce), gflocator, SAMBA integratie en Dispersed Volume. Bezoek https://forge.gluster.org/projects/new om een nieuw project aan te maken.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!