Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
08-05-2013
Deel dit artikel:

EMC maakt partners sterker voor indirecte verkoop (video)

EMC wil meer indirect verkopen door zijn partners sterker te maken bij de verkoop van Big Data, Cloud en Trust oplossingen. Dat was de boodschap tijdens de opening van de EMC Global Partner Summit 2013 in Las Vegas. Ruim 3000 business partners uit de hele wereld zijn op het evenement aanwezig, dat onderdeel uit maakt van EMC World 2013.

Opportunistisch
JoeTucci (foto), ceo van EMC, zegt dat technologie een centrale rol speelt in de groeistrategie van EMC, zowel met research & development (12 procent van jaarlijkse omzet) als met overnames. “De grote groei moet komen van global partners die oplossingen van EMC, VMware, Pivotal en RSA verkopen. Partners kunnen zelf kiezen met welke bedrijfsonderdelen ze willen samenwerken. Ze hoeven van ons geen complete stacks af te nemen. Partners kunnen zelf bepalen met welke IT-leveranciers ze samenwerken. Zo kunnen ze het beste een ecosysteem samenstellen.” Tucci adviseerde de partners hard en opportunistisch de markt in te gaan, maar wel te zorgen dat hun business beschermd blijft.

Transformatie
EMC zegt zijn partners oplossingen te bieden die inspelen op markttrends. Organisaties transformeren hun IT-omgevingen en EMC wil de partners hierbij helpen om eindgebruikers de juiste oplossingen te leveren. Ze kunnen naast de verkoop van producten verdienen aan services, aldus EMC coo David Goulden: “Alles in de IT verandert: infrastructuur, applicaties, clients en data. Deze verandering creëert kansen, waarmee partners geld kunnen verdienen. Veel kansen liggen in ‘coöperatieve services’ voor de cloud, applicatie infrastructuren en ook virtuele delivery modellen.”

Capgemini, Bull en Cisco
Een aantal partners onderbouwde de goede samenwerking met EMC, zoals ceo Paul Hermelin van Capgemini. Deze Franse dienstverlener werkt nauw samen met EMC rond het aanbieden van cloud infrastructuur oplossingen (video). Edwin Brok, International Sales Development Storage bij Bull, leverde EMC VNX unified storage oplossingen aan de Amsterdam Trade Bank (ATB) met bullion-servers voor zijn bedrijfskritische bankapplicaties (video). Hoge-beschikbaarheid is gegarandeerd door EMC VPLEX-datareplicatie over meer dan dertig kilometer, aldus Brok. Cisco ceo John Chambers onderstreepte in een videoboodschap de goede samenwerking met EMC en VMware. “Cisco, EMC en VMware pakken samen veranderingen op in de markt. Markten veranderen constant en daarop spelen wij in.”

Gouden Eeuw van nieuwe applicaties
Paul Maritz, ceo van Pivotal dat opgericht is door VMware en EMC, ziet veel kansen voor business partners omdat organisaties hun applicaties gaan vernieuwen. “Er komt een nieuwe Gouden Eeuw van datacentrische applicaties die meer mogelijkheden bieden. Dat vraagt om meer kennis, een nieuwe infrastructuur en data fabrics.” Maritz zei dat EMC leert van nieuwe IT-bedrijven die snel zijn gegroeid zoals Google en Twitter, die op een andere manier oplossingen bieden. “Deze learning experience is door EMC opgepakt. De toekomst wordt bepaald door een nieuwe generatie van applicaties en de internet of things.”

Cloud, Big Bata en Trust
Jeremy Burton, Executive Vice President, Product Operations en Marketing EMC, zegt dat de groeistrategie van EMC op drie pilaren rust: Cloud, Big Data en Trust. “Het succes van Cloud en Big Data moet worden gewaarborgd door Trust, een sterke beveiliging. Trust zorgt voor beschikbaarheid van applicaties (continous availability), bescherming van data (integrated backup & recovery) en het identificeren van gevaren.” Volgens Burton zijn klanten vooral bezig met lagere operationele kosten, het verkleinen van risico’s en de organisatie meer agile te maken zodat er snel kan worden ingespeeld op veranderingen.

Atmos, Isilon, VNX, VMAX
Burton zegt dat organisaties steeds vaker verschillende workloads hebben. "Zo heb je high performance workloads, zoals transaction processing virtual machine infrastructure. Veel nieuwe workloads worden op een nieuwe manier ontworpen, waardoor veel meer data ontstaat, vaak in omvang van Petabytes. We bieden een breed storage infrastructuur voor verschillende workloads, zoals Atmos, Isilon, VNX, VMAX storage oplossingen met backup. We bieden steeds meer flash storage oplossingen die zorgen voor hoge performance. Dat doen we onder andere met de overgenomen technologie van het Israëlisch XtremIO.”

Big Data Problems
Burton verwacht dat Big Data alleen maar toeneemt, onder andere door de nieuwe generatie cloud applicaties die op andere manieren worden gebouwd en gebruikt, zoals op mobiele apparatuur en voor social networking. “Ontwikkelaars maken steeds vaker gebruik van andere frameworks zoals Hadoop, Python, Spring, Rails en NodeJS. Deze nieuwe applicaties groeien sneller dan traditionele applicaties zoals Oracle, SAP en Microsoft. Daarnaast komen er meer verschillende soorten Big Data. Naast gestructureerde en ongestructureerde data is dat ook credit, shipping, forecast en location data. Pivotal speelt daarop in met Big data, data warehousing en analytics oplossingen. Dat is volgens het Barclays cio survey nodig want bovenaan het prioriteitenlijstje van de IT-beslissers staat ‘big data problems’.”

Om zaken voor Partners meer eenvoudig te houden komt er een nieuwe portal: EMC Partner resources. Het Velocity partnerprogramma verandert per 1 januari 2015 waarbij de partners voortaan EMC Business Partners gaan heten. Meer details volgen later.

Door: Witold Kepinski


Terug naar video overzicht