CloudFounders introduceert Open vStorage
07-05-2013
Deel dit artikel:

CloudFounders introduceert Open vStorage


Ontwikkelaar van cloud software CloudFounders  heeft aangekondigd dat de eerste pilotklanten live zijn gegaan met Open vStorage software, een software defined storage layer die OpenStack, VMware and Amazon S3 ondersteunt. 

Hiermee is Open vStorage een nieuw product op het gebied van storage, omdat het de eerste VM centric storage architectuur is die SAN, high speed SSD caching, offsite replicatie, encryptie en compressie combineert. Open vStorage software defined storage layer draait op x86 hardware of als Virtual Storage Appliance (VSA).

“Open vStorage zorgt voor een drastische verlaging van de kosten die enterprise klanten maken voor hun storage”, zegt Joost Metten (foto), CEO van CloudFounders, “Met de introductie van Open vStorage hebben we nu voor het eerst de mogelijkheid om daadwerkelijk cloud ready storage te realiseren, terwijl nog steeds de performance voordelen en hoge beschikbaarheid van on premise hardware behouden blijft. Dit is een revolutionaire ontwikkeling.”

“De bestaande storage technologie is niet geschikt voor cloud interoperabiliteit, en echte data mobiliteit,” vervolgt Metten, “De server virtualisatie technologie die cruciaal is geworden voor het succes van cloud wordt fundamenteel beperkt door de storage hardware die niet zorgt voor de benodigde features, schaalbaarheid of flexibiliteit. Dit zorgt voor kostbare en complexe integratietrajecten.” Volgens Metten laten de eerste testresultaten zien dat met er met Open vStorage forse besparingen te realiseren zijn in VM Storage-kosten.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud