Redactie - 08 mei 2013

'Toon als partner betrokkenheid wanneer bedrijven ICT de deur uit doen'


Uit de recente cijfers van Gartner blijkt dat de wereldwijde IT-uitgaven in 2013 zullen stijgen met 4,1 procent naar 3,8 miljard dollar. Mobiele apparaten en cloud-diensten zijn veruit de belangrijkste aanjagers van de hogere IT-bestedingen. Traditionele pc’s zullen de komende drie tot vijf jaar steeds meer worden vervangen door allerlei mobiele devices en gelicenseerde software door cloud-applicaties.

Deze belangrijke transitie vereist volgens Piet van Vugt, ceo van nobel, een betrokken samenwerking met klanten: ‘Bedrijven willen opschalen naar nieuwe technologie, maar niet meteen al het oude overboord gooien. Zij verwachten hulp om de juiste keuzes te maken en die applicaties en systemen aan elkaar te knopen. Dat vereist visie, innovatievermogen en technische kennis, die deze organisaties vaak zelf niet in huis hebben.’

De grote veranderingen in het ICT-landschap zijn volgens Gartner te danken aan de Nexus of Forces, ofwel de opkomst van social, mobile, cloud en information. Deze nieuwe elementen in zakelijke ICT kunnen grote voordelen hebben voor organisaties, waaronder verbeterd klantcontact, mobiel werken, schaalbare IT en meer waarde uit bedrijfsinformatie halen. Traditionele IT-omgevingen zijn hiervoor vaak niet toereikend en daarnaast is het beheren van zelf aangeschafte hardware en software in feite te duur, met name voor middelgrote organisaties, aldus Vugt.

Een voorbeeld is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), een klant van Nobel die in 2011 nog met verouderderde hardware en software werkte. Een echte ICT-architectuur ontbrak en er was geen beleid Bring You Own Device (BYOD). De NZa besloot het roer om te gooien door te investeren in een moderne IT-architectuur met alle mogelijkheden die horen bij het Nieuwe Werken, met een web-based omgeving die volledig in de cloud draait. Medewerkers kunnen daarmee nu overal, zelfs vanaf hun iPads en smartphones, digitale dossiers benaderen en bewerken, aldus Vugt.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!