Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
13-05-2013
Deel dit artikel:

Intel start prijsvraag campagne over Next Unit of Computing (NUC)


Intel heeft de pc een heel stuk laten krimpen, met als resultaat de Intel Next Unit of Computing (‘NUC’). Jan Schouten, channel account manager van Intel vertelt: "De NUC is volgens Intel een compacte (11,6 x 11,2 x 3,9 cm) pc met een krachtige derde generatie Intel Core i3 processor, Solid State Drive, RAM-geheugen en Intel HD-graphics 4000 met onderstening van 1080P. Het is dus mogelijk om er een volledige versie van Windows (zowel 32- als 64-bit) op te draaien."

Digital signage
NUC biedt volgens Schouten nieuwe mogelijkheden voor resellers. "Denk bijvoorbeeld aan digital signage en retailoplossingen, of interactieve informatiesystemen voor winkels, openbare ruimten, hotels, etc. Maar je kan er natuurlijk ook een heel klein home theater-systeem mee bouwen, compleet met 8-kanaals audio en HDMI. En daarmee houdt het zeker niet op, aldus Schouten. 

Narrowcasting
Voor resellers en systeembouwers biedt de NUC een kans om totaal nieuwe doelgroepen en nieuwe toepassingsgebieden aan te boren, waarvoor tot nu toe simpelweg nog geen platform bestond dat krachtig èn compact genoeg was." Intel daagt nu iedereen uit het bedrijf te verrassen met een nieuw gebruiksscenario voor en met de NUC, aldus Schouten. "Het moet een schaalbare oplossing zijn, die breed kan worden ingezet in belangrijke zakelijke segmenten en / of als consumentenoplossing. Dus, als je denkt een winnend idee te hebben, bijvoorbeeld in digital signage, narrowcasting of een compleet nieuwe, creatieve of innovatieve manier om de compacte NUC in te zetten, laat het ons weten!” Inschrijven kan hier.

Prijzen

Intel geeft prijzen aan resellers en systeem integratoren die met originele NUC oplossingen komen. Voor die winnaar stelt Intel de volgende prijzen ter beschikking:

- 5 x NUC (with Intel Core i3 - version depending on winner’s needs, Box Canyon or Ice Canyon / kit or board)

- 5 x Intel mSATA 525 series SSD – 90GB

- 5 x Intel Centrino Wireless card – Advanced-N 6235

Terug naar video overzicht

Tags

Hardware
Hardware