Redactie - 10 mei 2013

'High-end tablets vervangen low-end pc's'


De CEO van hardwareproducent Nvidia denkt dat low-end pc's op den duur uit de markt worden gedrukt door high-end tablets. Google's mobiele besturingssysteem Android gaat daarin volgens Jen-Tsun Huang een belangrijke rol spelen.

"Een geweldige tablet is duidelijk beter dan een goedkope pc", zei de directeur volgens CNET bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers van Nvidia. "Nieuwe apparaten beginnen steeds meer op je computer te lijken, dus de prestaties worden belangrijker. Daar kunnen wij een hoop waarde toevoegen... en dat verstoort de markt voor low-end pc's."

"Android is echt behoorlijk verstorend", merkt Huang op. "Mensen die Android-telefoons kunnen waarderen, zullen tablets en andere producten die op Android draaien ook zien zitten." Om in te spelen op deze ontwikkeling heeft Nvidia de Tegra 4-chip ontworpen. Deze chip is bedoeld voor in tablets, settopboxen, auto's en clamshell-apparaten.

Nvidia zette over het eerste kwartaal van 2013 een nettowinst in de boeken van 77,9 miljoen dollar (ruim 59,7 miljoen euro) tegenover 60,4 miljoen dollar (ruim 46,3 miljoen euro) in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf rapporteerde een omzet van 954,7 miljoen dollar (ruim 732,1 miljoen euro), een stijging van 3,2 procent.

(c) ANP

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!