Redactie - 13 mei 2013

ServiceNow helpt 'citizen developers'


In Las Vegas is Knowledge 13 van start gegaan, het grote klantevenement van ServiceNow. Meer dan vierduizend CIO's en IT managers zijn bij elkaar gekomen voor presentaties die deels zullen gaan over de strategie van ServiceNow, maar nog meer over de praktische toepassingen van de technologie. Bijna negentig procent van alle sessie wordt verzorgd door gebruikers van ServiceNow. Het team van Executive-People.nl en Dutch IT-Channel zal vanaf Knowledge 13 verslag doen.

Voorafgaand aan Knowledge 13 is al de eerste aankondiging gedaan over een uitbreiding van het portfolio met de App Creator. Hiermee worden 'normale gebruikers', door ServiceNow beschreven als citizen developers, in staat gesteld om op een intuïtieve manier zelf enterprise aplicaties te maken op het Service Automation-platform van ServiceNow.

De toepassing is gebaseerd op het 'point-click-publish'-principe, zodat ook medewerkers die geen diepgaande technische kennis hebben toch in staat zijn om snel applicaties op maat te creëren, die zowel IT- als business-processen kunnen faciliteren. Hiermee speelt ServiceNow in op een voorspelling van Gartner, waar de analisten verwachten dat volgend jaar een kwart van alle applicaties zal worden ontwikkeld door deze 'citizen developers'.

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!