Redactie - 15 mei 2013

Sophos introduceert UTM Connected voor veilig internettoegang


Sophos kondigt Sophos UTM Connected aan, de nieuwste versie van haar Unified Threat Management(UTM). Nieuw in deze versie zijn de Web in Endpoint-functionaliteit, ruimere draadloze dekking en krachtiger netwerkmogelijkheden, aldus Sophos.

Web in Endpoint
Met de introductie van Web in Endpoint gaat Sophos UTM een stap verder in de effectiviteit van de deze complete beheeroplossing, aldus de Britse security leverancier. Dankzij Web in Endpoint zijn de diverse beveiligingslagen in het netwerk met elkaar verbonden en communiceren ze met elkaar. UTM Connected vereenvoudigt het gebruik en biedt bovendien een veel hoger niveau van totaalbescherming waar gebruikers op kunnen vertrouwen. Web in Endpoint is zonder extra kosten beschikbaar voor klanten met UTM Endpoint en Web Protection.

IPsec VPN-tunnels
Door de nieuwe, uitgebreidere draadloze mogelijkheden van UTM kunnen bedrijven hun draadloze bereik uitbreiden en toegang via VPN sneller en veiliger realiseren. Dankzij ondersteuning van bridging en repeating van het draadloze signaal, reiken de toegangspoorten van Sophos verder en zo is het mogelijk om zonder ethernetkabels het draadloze netwerk uit te breiden. De VPN-functionaliteit is in de nieuwe release nog krachtiger geworden vanwege de support voor load balancing en failover voor dataverkeer tussen IPsec VPN-tunnels, aldus Sophos.

Centrale beveiligingsoplossing
Sophos UTM zorgt voor integratie van gateway-, endpoint- en cloudtechnologie, die beheerders webprotectie en beheersbaarheid biedt van endpoints die buiten het bedrijfsnetwerk actief zijn. Waar de systemen ook opereren, die integratie maakt volledig overzicht en totale beveiliging mogelijk alsof de clients gewoon in het kantoor zijn. Beleidsregels kunnen op elk moment bijna real time worden aangescherpt en rapportages zijn altijd beschikbaar voor elke gebruiksstation dat is beschermd. “Kleine bedrijven hebben met dezelfde beveiligingsuitdagingen te maken als grotere ondernemingen – een personeelsbestand dat op verschillende locaties aan het werk is en minder beschikbare middelen om méér te doen”, zegt Pieter Lacroix (foto), Managing Director Benelux van Sophos. “Sophos Connected biedt deze bedrijven één centrale beveiligingsoplossing, waarmee ze een endpoint client kunnen instellen die meteen voldoet aan het webbeleid. Webbeveiliging is zo eenvoudiger te realiseren en wordt tegelijkertijd aanzienlijk sterker.”

Aanvullende informatie over al de nieuwe mogelijkheden van Sophos Connected vindt u hier. Informatie over de unified solutions van Sophos vindt u op: www.sophos.com/networksecurity.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!