Redactie - 21 mei 2013

Dassault Systèmes neemt Archividéo over


Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), heeft Archividéo overgenomen. Dat is een ontwikkelaar van software voor het creëren en beheren van 3D-visualisaties voor stedenbouwkundige planning en gebiedsontwikkeling.

Met de acquisitie van dit Franse bedrijf, breidt Dassault Systèmes haar 3DEXPERIENCE-strategie en platform uit met technologie voor 3D-modellering van stedelijke gebieden en landschappen.

3D city modeling
Door de integratie van Archividéo-technologie in het 3DEXPERIENCE-platform kunnen klanten in elk land in 3D 'what-if' scenario's analyseren, om te zien hoe ontwikkelingsplannen in de bouw-, energie- en transportsector in de bestaande omgeving passen. Deze vorm van 3D city modeling combineert op nauwkeurige en consistente wijze informatie uit verschillende bronnen (zowel open als gesloten formaten), om tot een integraal omgevingsmodel te komen. Dankzij de heuristische technologie, geo-fotografische modelleerfuncties en procedurele methodieken van Archividéo zijn snel complexe omgevingsmodellen te creëren, met veel details en grote overeenkomst met de echte wereld, aldus Dassault Systèmes.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!