Redactie - 21 mei 2013

BlackBerry lanceert in Nederland BlackBerry Q10


BlackBerry introduceert in Nederland de BlackBerry Q10. De BlackBerry Q10 heeft een klassiek BlackBerry QWERTY-toetsenbord en zal naar verwachting vanaf 29 mei beschikbaar zijn in Nederland bij KPN, T-Mobile, Vodafone en geautoriseerde resellers.

De BlackBerry Q10 combineert het BlackBerry 10-platform met een nieuw toetsenbord en een touchscreen – het grootste ooit op een BlackBerry QWERTY-smartphone, aldus de leverancier. Door de lange levensduur van de batterij kan de smartphone de hele dag door gebruikt worden.

BlackBerry Hub
Het toestel bevat de BlackBerry Hub, die alle conversaties verzamelt in één gemakkelijk te beheren ruimte waar de gebruiker op elk gewenst moment met éés swipe over het scherm toegang heeft tot alle belangrijke conversaties zonder daarvoor bijvoorbeeld een app te verlaten. Verder is er de BlackBerry Balance-technologie. Deze biedt een privé- en een werkomgeving wanneer het toestel wordt geconnecteerd met een BlackBerry Enterprise Service 10 omgeving en beschermt alles wat belangrijk is, zowel voor de gebruiker als de bedrijven waarvoor zij werken.

BlackBerry Messenger
DeQ10 bevat de BBM (BlackBerry Messenger), waarmee gebruikers in één oogwenk berichten, foto’s en andere informatie kunnen delen met mensen die voor hen echt belangrijk zijn. BBM voor BlackBerry 10 bevat tevens voicecalling en videochat, en stelt gebruikers in staat om hun scherm te delen. Tot slot is er de BlackBerry Remember, waarmee taken snel afhandeld kunnen worden door middel van een nieuwe manier van informatie verzamelen, organiseren en gebruiken.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!