Redactie - 22 mei 2013

Keynote-sp?rekers OpenStorag?e Summit EMEA 2013 Amsterdam bekend


Nexenta Systems, leverancier van Software-Defined Storage (SDS)-oplossingen, maakt de keynote-sprekers bekend die een presentatie zullen verzorgen tijdens de OpenStorage User Summit. Dit evenement vindt plaats op 29 en 30 mei 2013 in het Mercure Hotel in Amsterdam. De redactie van Dutchitchannel.nl en executive-people.nl is aanwezig en doet verslag van het evenement.

De keynote-sprekers zijn: Evan Powell (Chief Strategy Officer van Nexenta) Robin Kuepers (foto, werkzaam bij Dell en lid van de Raad van Bestuur van SNIA) en Sjaak Westdijk (infrastructuurspecialist en senior sys admin bij Bibliotheek Rotterdam).

OpenStorage User Summit
De jaarlijkse OpenStorage User Summit is uitgegroeid tot een vaste datum in de agenda van ICT-architecten, system engineers, programmeurs, systeembeheerders, CIO’s, CTO’s en ICT-managers. Tijdens dit evenement kunnen zij het laatste nieuws over OpenStorage vernemen uit de mond van brancheleiders die de diversiteit en pioniersgeest van de bloeiende OpenStorage-gemeenschap vertegenwoordigen. De keynote-sprekers zullen ingaan op onderwerpen zoals virtualisatie, cloud-technologieën, opslagprestaties, Big Data, high availability, OpenStack, back-uptechnologie en meer.

Nexenta
Evan Powell, de Chief Strategy Officer van Nexenta, zal de Partner Day officieel openen op 29 mei. De sessie op deze dag is alleen op uitnodiging toegankelijk en biedt partners van Nexenta de gelegenheid om van gedachten te wisselen over de laatste ontwikkelingen en huidige en toekomstige producten.

Raad van Bestuur van SNIA
De tweede dag (30 mei) staat in het teken van het delen en opdoen van kennis over de laatste ontwikkeling binnen de OpenStorage-branche. Het programma gaat van start met een lezing door Robin Kuepers, lid van de Raad van Bestuur van SNIA. Hij zal ingaan op de manieren waarop SDS de flexibiliteit en efficiëntie van storage-infrastructuren vergroot. SDS zal ook de rest van de dag een belangrijk onderwerp vormen, naast cloud computing, virtuele desktopinfrastructuren en data-integriteit.

Bibliotheek Rotterdam
De laatste lezing zal verzorgd worden door Sjaak Westdijk, infrastructuurbeheerder en senior sys admin bij Bibliotheek Rotterdam. Hij zal verslag doen over zijn ervaringen met een implementatie van NexentaStor bij de bibliotheek.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden en de volledige agenda van de Nexenta OpenStorage Summit EMEA 2013 raadplegen op http://www.openstoragesummit.org.  Daarnaast kunnen ze op de hoogte blijven via @nexentaoss op Twitter.

Sponsors die hun deelname hebben bevestigd zijn onder meer Cisco, Dell, Rhodix, Smart Storage Systems, STEC, Supermicro, SGI, Nexenta en Bacula Systems.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!