Redactie - 22 mei 2013

Business Intelligence staat bovenaan de agenda voor CFO


Investeren in Business intelligence (BI)/analytics staat volgens Gartner bovenaan de agenda bij de CFO. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met Financial Executives Research Foundation (FERF), het onderzoeksbureau van Financial Executives International (FEI). Uit het onderzoek blijkt dat vijftien van de negentien belangrijkste business processen die CFO´s hebben benoemd verbeterde technologische ondersteuning nodig hebben, in de vomr van BI, analytics en performance management.

"De uitkomsten van de Gartner Financial Executives International (FEI) CFO Technology Study dit jaar komen overeen met die van eerder jaren, business intelligence/analytics en business applications staan hoog op de investeringsagenda", aldus John van Decker, Gartner research vice president. "TEWrwijl er meer dan twintig gebieden benoemd zijn, kan de volledige top twaalf volgens CFO´s worden verbeterd met behulp van investeringen in BI en analytics."

Uit het onderzoek blijkt dat de belangrijkste procesen waar technologie-investeringen een rol kunnen spelen worden gevormd door analyse en het nemen van beslissingen, (59 procent), gevolgd door het monitoren van of business performance (50 percent) en samenwerking en knowledge management (45 procent). Uit het onderzoek blijkt dat veel organisaties nog worstelen met BI. IT-afdelingen hebben we investeringen gedaan, maar gaan daarin niet ver genoeg voor de wensen van de CFO.



Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!