Redactie - 23 mei 2013

Schneider Electric introduceert nieuwe APC NetShelter SV

Schneider Electric introduceert APC NetShelter SV: een nieuwe serie racks die probleemloos kunnen worden geïntegreerd in bestaande computerruimtes en datacenters. De NetShelter SV is leverbaar in meerdere hoogtes, breedtes en dieptes. Hierdoor kunnen computerruimtes en datacenters flexibel omgaan met specifieke omstandigheden, aldus Schneider Electric.

De NetShelter SV is geoptimaliseerd voor kleine en middelgrote computerruimtes, maar kan ook uitstekend dienst doen in cages bij aanbieders van co-locatie diensten. De belangrijkste kenmerken van de nieuwe serie racks zijn snelle integratie met rack-PDU's en oplossingen voor kabelbeheer. Gebruikers kunnen verticale rack-PDU's plaatsen zonder dat zij hiervoor gereedschap nodig hebben. Hetzelfde geldt voor kabelgoten en andere onderdelen van cable management-oplossingen.  Datacentermanagers kunnen de PDU's en cable management-onderdelen zodanig kiezen, dat de ruimte in het rack die bedoeld is voor het plaatsen van IT-apparatuur niet verloren gaat. Doordat voor het plaatsen van IT-apparatuur gebruik wordt gemaakt van een flexibel rail-systeem kunnen datacentermanagers eenvoudig inspelen op de eisen en wensen van IT-afdelingen als het gaat om het formaat van de te plaatsen systemen.

De racks bieden gegarandeerde compatibiliteit met alle 19 inch apparatuur die voldoet aan de EIA-310 norm.Beschikbaar in verschillende breedtes en hoogtes.De racks kennen een dak dat speciaal ontworpen is voor gemakkelijke toegang van kabels. Daarnaast beschikken de racks over verwijderbare zijpanelen en kennen zij vooraf geïnstalleerde voorzieningen voor het verplaatsen en op de juiste hoogte plaatsen van racks, aldus Schneider Electric.

De NetShelter SV maakt deel uit van een brede reeks van racks die bedoeld zijn om ontwerpers en beheerders van computerruimtes en datacenters te helpen om computerzalen optimaal in te delen en te benutten. Hierdoor kan de eigenaar van een computerruimte volgens Schneider Electric op de kosten besparen, terwijl de beheerder van een kantooromgeving waarin een technische ruimte moet worden gecreëerd deze met NetShelter SV flexibel kan indelen. Schneider Electric heeft daarnaast een zogehetenSmall IT Solutions Designer ontwikkeld, een handige tool voor het ontwerpen van kleinere IT-ruimtes.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!