Redactie - 23 mei 2013

Citrix Synergy 2013: Citrix XenDesktop 7 brengt Windows-software naar mobiel


Citrix heeft een nieuwe release van zijn veelgebruikte desktopvirtualisatietoepassing XenDesktop gepresenteerd. Met XenDesktop 7 kunnen organisaties Windows en specifieke software die op Windows draait, als clouddienst benaderen en intuïtief gebruiken op mobiele apparaten zoals iPhones en Android tablets.

Multitouch swipe
De Windows-toepassingen passen zich daarbij automatisch aan aan het beeldscherm van de mobiele gebruiker en reageren op multitouch swipe-bewegingen. Doordat veel Windows-software niet specifiek voor mobiel gebruik is gebouwd, moesten mobiele gebruikers bij dergelijke programma’s op zijn smartphone of tablet vaak inzoomen en scrollen. Dat ging dan ten koste van de gebruikservaring.

FlexCast Management Architecture (FMA) 
In XenDesktop 7 zijn zowel XenApp als VDI desktopvirtualisatietechnologie geïntegreerd tot een FlexCast Management Architecture (FMA). Hierdoor wordt het voor IT-organisaties makkelijker om desktopvirtualisatie uit te rollen en te beheren. Volgens CEO Mark Templeton kan XenDesktop binnen twintig minuten worden geïnstalleerd. Een groot deel van de installatie gebeurt geautomatiseerd en met behulp van een wizard.

Synergy 2013
Citrix presenteerde de nieuwe release op het evenement Synergy 2013. Dat wordt van 22 tot 24 mei georganiseerd in Anaheim nabij Los Angeles. XenDesktop 7 verschijnt komende maand.

Door: Diederik Toet 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!