Citrix Synergy 2013: Citrix levert nieuwe software voor mobiele werkstijlen
23-05-2013
Deel dit artikel:

Citrix Synergy 2013: Citrix levert nieuwe software voor mobiele werkstijlen


Citrix heeft tijdens het Citrix Synergy 2013 event in Anaheim zijn vernieuwde visie op mobiele werkstijlen bekend gemaakt.

Citrix zegt mobiele werkstijlen mogelijk te maken door middel van een uitgebreid portfolio van cloud-oplossingen die het bouwen, uitrollen en beheren van cloud-diensten en IT-infrastructuren versnellen.

Citrix XenDesktop 7 voor Windows Virtual Apps
Citrix XenDesktop 7 maakt Windows Virtual Apps en Desktops mobiel op alle mobiele devices. XenDesktop 7 is gebouwd op een cloud-architectuur en is eenvoudig uit te rollen, te beheren en te ondersteunen en kent een korte installatie- en configuratietijd. Daarnaast beschikt XenDesktop 7 over automatiseringsfunctionaliteiten waardoor IT individuele applicaties en complete desktops kan leveren. De Windows applicaties werken intuïtief op mobiele devices, aldus de leverancier

Citrix XenMobile
De Enterprise-versie van Citrix XenMobile oplossing combineert het beheer van mobiele devices, applicaties en data, een corporate app store, Worx Mobile applicaties gericht op productiviteit en live ondersteuning en levert hiermee mobiele diensten aan organisaties. Onder de Worx Mobile applicaties vallen onder andere WorxMail voor veilige e-mail, agenda en contacten, Worx Web voor veilig browsen en ShareFile om op een veilige manier data te delen, te synchroniseren en te bewerken.

Citrix ShareFile
Citrix ShareFile mobiliseert en beveiligt zakelijke data overal. Nieuwe functionaliteiten in ShareFile StorageZone Connectors zijn onder andere ondersteuning voor Microsoft SharePoint en netwerkstations, waarmee organisaties veilig mobiele toegang hebben tot data achter de firewall. ShareFile heeft ook een ingebouwde mobiele content editor die standaard SharePoint-functies ondersteunt zoals check-out, bewerken en check-in vanaf mobiele devices. Nieuwe StorageZone opties met Microsoft Windows Azure maken het mogelijk voor IT om data op te slaan in door Microsoft gehoste datacenters. Door de integratie tussen ShareFile en XenMobile kan IT ShareFile inzetten als standaard dataplatform en dat maakt het mogelijk om data veilig te openen, bewerken, synchroniseren en te delen op alle mobiele devices.

“IT-beslissingen worden meer dan ooit gevormd door de regels rondom BYOD, persoonlijke cloud-diensten en een nieuwe generatie met nieuwe ideeën over waar, wanneer en hoe het werk wordt gedaan”, aldus Peter van Leest (foto), Country Manager Netherlands van Citrix. “Door het aanbieden van krachtige cloud-oplossingen helpen we onze klanten met het omarmen van mobiele werkstijlen, zodat ze slagen in deze dynamische en mobiele wereld.”

Op 25 juni, tijdens Citrix Technology Exchange, gaat Citrix uitgebreid in op bovenstaande cloud-oplossingen. De focus zal hierbij liggen op Citrix XenDesktop 7.

Door: Witold Kepinski


 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility