Redactie - 25 mei 2013

Multrix IT Outsourcing Calculator geeft inzicht kosten IT-werkplekken


Multrix, een cloud service provider, introduceert de IT Outsourcing Calculator waarmee de ondernemer direct inzicht krijgt in de huidige kosten van de IT werkplekken. Alle mogelijke kostenposten staan hierin.

De meeste MKB werkgevers weten niet wat een werkplek precies kost. Ze kunnen wel een inschatting geven op basis van de kosten van de hardware en afschrijving. Maar een rekensom waarin alle kosten overzichtelijk staan is vaak nog niet zo eenvoudig. Denk daarbij aan kosten zoals: stroom, airco, internettechnologie, opleidingen of mobile devices. Outsourcen kan daarom nog wel eens duur lijken, maar een goede afweging kan pas gemaakt worden wanneer de juiste kosten naast elkaar staan, aldus Multrix.

Een belangrijke overweging voor bedrijven om werkplekken te gaan outsourcen is om vaste kosten variabel te maken. Minder werkplekken, minder kosten. Een andere belangrijke overweging is de betere prijs/prestatie verhouding die een IT dienstverlener door zijn schaal omvang kan bieden. Organisaties kunnen bijvoorbeeld de beschikking krijgen over een dubbel fysiek ingericht datacenter en dat voor dezelfde prijs, aldus Multrix die zelf dergelijke diensten biedt.

De Business Calculator is te downloaden op www.multrix.com


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!