id-me beveiligt zakelijke tablets
30-05-2013
Deel dit artikel:

id-me beveiligt zakelijke tablets


id-me, gespecialiseerd in biometrische identificatie, introduceert een oplossing om tablets te beveiligen met vingerafdrukidentificatie. Daarmee speelt dit Nederlandse bedrijf in op de behoefte aan betere beveiliging voor het snelgroeiend zakelijk gebruik van tablets.

De id-me oplossing bestaat uit een portable vingerafdrukscanner en een cloudservice voor biometrische identificatie. Omdat mensen hun vingerafdrukken altijd bij zich dragen, is dit zowel een veel makkelijker te gebruiken als veiliger alternatief voor de combinatie gebruikersnaam en wachtwoord, aldus id-me. Het bedrijf heeft de nieuwe oplossing voor het eerst gepresenteerd tijdens Identity Access & Management in 's-Hertogenbosch, in combinatie met een HP ElitePad tablet.

Vingerafdrukidentificatie heeft voordelen zoals betere beveiliging die makkelijker te gebruiken en te beheren is, zo beweert Joseph Kakisina, director productmarketing van id-me. "Natuurlijk zijn er nog andere biometrische identificatietechnieken, maar die zijn minder eenvoudig te implementeren en te gebruiken. Wij ondersteunen overigens ook het gelijktijdig gebruik van meerdere identificatietechnieken voor bijvoorbeeld 2-stapsverificatie, zoals de bekende sms-code."

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security