Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
30-05-2013
Deel dit artikel:

EMC wordt Official 2014 Development Partner van Lotus F1 Team (video)


EMC, leverancier van storage, informatiemanagement- en cloud-oplossingen, is aangesteld als nieuwe technologiepartner van het Lotus F1 Team. De samenwerking tussen beide partijen is vastgelegd in een vierjarig contract. EMC levert het Lotus F1 Team converged infrastructure en cloud-technologie voor Big Data toepassingen.

Hybride V6-turbomotoren
EMC moet het Lotus F1 team technisch helpen bij de grote veranderingen gepland voor het Formule 1-seizoen 2014, zoals de verplichte vervanging van de huidige V8-motoren door hybride V6-turbomotoren. De wijzigingen in het reglement hebben een grote impact op het ontwerp van de raceauto, de aerodynamica, de technologie en het verbruik. Zoals ook bij andere sporten, kijken diverse F1-teams naar actuele IT-ontwikkelingen om zowel de kosten te drukken alsook volgend jaar met een competitieve raceauto aan de start te verschijnen.

Big Data
Het team van Lotus F1 gaat deze uitdaging aan. Zij herzien de volledige bestaande IT-infrastructuur om ervoor te zorgen dat het bedrijf enerzijds is aangepast op de nieuwe regels van de FIA en anderzijds een technologische voorsprong kan uitbouwen door onder meer de snelle verwerking van alle data. De 200 sensoren op de F1 racewagen verzamelen maar liefst 25 megabytes per ronde aan data. EMC adresseert dit met zijn Big Data oplossingen.

Eerder gaf de Franse muziekgroep Daft Punk (foto) steun aan Lotus F1 Team in Monaco.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar video overzicht

Tags

Big Data