Redactie - 03 juni 2013

Dassault Systèmes neemt SIMPOE over


Dassault Systèmes, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), heeft het Franse SIMPOE overgenomen. Dit bedrijf is marktleider in simulatiesoftware voor spuitgieten. 

Hiermee wil Dassault Systèmes haar 3DEXPERIENCE-platform, versterken als aanvulling op de SIMULIA, CATIA en SolidWorks producten. Klanten krijgen daardoor simulatie-oplossingen voor materiaalintensieve productie. SIMPOE heeft ruim 3000 actieve gebruikers, waaronder Canon en Panasonic, die dagelijks gebruik maken van hun simulatiesoftware voor het spuitgieten van kunststof onderdelen.

Sneller valideren
"Kunststoffen spelen een cruciale rol in veel producten. Ze worden steeds complexer, zowel voor wat betreft hun vorm en productie, als de snelheid waarmee ze op de markt worden gebracht. Het vereenvoudigen van het ontwerpproces en de productie van kunststoffen is daarom een kritiek onderdeel voor productontwikkeling in vele industrieën", zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. "De simulatietechnologie van SIMPOE voegt aan het 3DEXPERIENCE-platform toe dat onze klanten hun ontwerpen en spuitgietstrategieën sneller kunnen valideren en optimaliseren."

Door: Witold Kepinski

 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!