Redactie - 04 juni 2013

IBM koopt SoftLayer


IBM koopt voor een onbekend bedrag SoftLayer Technologies. Eerder meldde Reuters dat er onderhandelingen waren en de overnameprijs wordt geschat op 2 miljard dollar. Ook EMC zou interesse hebben gehad in SoftLayer.
 
IBM kan met SoftLayer zijn hardware en software als clouddienst aanbieden. IBM heeft al de IaaS dienst SmartCloud en HP biedt Cloud Services. De Amerikaanse cloud- en infrastructuurspecialist SoftLayer Technologies verkoopt zijn platformdiensten via channel partners.

Ingram Micro
SoftLayer heeft sinds 2011 in Amsterdam een datacenter staan die zich specifiek richt op de Europese markt. Hierbij wordt sinds de zomer van 2012 nauw samengewerkt met distributeur Ingram Micro, die voor resellers een cloudaanbod levert vanuit zijn value concept Advanced Solutions.

WhatsApp
Het Texaanse SoftLayer uit Dallas is opgericht met als core business IAAS (Infrastructure as a Service). Wereldwijd beheert SoftLayer meer dan 100.000 servers in zijn 13 wereldwijde datacenters, die gebouwd zijn op basis van een modulaire architectuur. Deze staan met elkaar via een vitrtual private network in verbinding.

Doelgroep van SoftLayer is het mkb tot Fortune500 gebruikers die Cloud Computing diensten afnemen. SoftLayer heeft bekende klanten zoals WhatsApp, Slideshare, Tumblr, Intel, Citrix en TwitPic.

Lees meer over dit Texaanse bedijf in het interview met Drew Jenkins, Director Channel Development bij SoftLayer.

Door: Witold Kepinski 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!