Redactie - 06 juni 2013

Leaseweb verdubbelt CPU en RAM capaciteit Cloud Server en Virtual Server aanbod


Hoster LeaseWeb heeft de CPU en RAM capaciteit van zijn grootste Cloud Server en Virtual Server producten verdubbeld. De upgrade vindt plaats zonder prijsverhoging en is per direct actief.

Op dit moment zijn de grootste Cloud Servers en Virtual Servers van LeaseWeb voorzien van 4 CPU Cores en 4GB geheugen. Deze capaciteit is verdubbeld naar 8 CPU Cores en 8GB RAM. De upgrade blijft niet beperkt tot alleen de grootste ‘XL’ versies van de hostingproducten. In het verlengde van deze product upgrade krijgen de gehele Cloud Server en Virtual Server productlijnen een flinke capaciteitsboost, aldus de hoster

Cloud Servers en Virtual Servers
Voor nieuwe gebruikers van LeaseWeb’s wereldwijd verspreide cloud platformen, waarop de Cloud Servers en Virtual Servers worden geleverd, betekent het dat zij een significant grotere hoeveelheid applicaties op de Cloud Servers en Virtual Servers kunnen laten draaien, en dat de snelheid van die applicaties zal toenemen. Bestaande klanten van LeaseWeb zullen in de komende twee maanden, zonder extra kosten, eveneens een upgrade krijgen naar de nieuwe capaciteitsniveaus van de hostingproducten.

“De capaciteitsboost betekent dat bijvoorbeeld e-commerce sites veel meer klanten aankunnen, terwijl web ontwikkelaars hun applicaties veel sneller kunnen laten draaien,” zegt Robert van der Meulen (foto), Manager Cloud bij LeaseWeb. “Onze klantenkring bestaat voor een groot deel uit internetbedrijven die stuk voor stuk hard groeien. Door de capaciteit van LeaseWeb’s cloud producten een boost te geven, vergroten we de schaalbaarheid van die bedrijven en faciliteren hiermee hun groei.”

Open Source
LeaseWeb’s R&D team heeft de publieke cloud platformen van LeaseWeb gebouwd op basis van Apache CloudStack open source software. “De CloudStack community is erg innovatief, wat wij weer terug zien in onze cloud platformen,” zegt Van der Meulen. “Door het open source karakter van de software kunnen wij flexibele cloud en virtuele server producten bouwen voor onze klanten.”

De productontwikkelafdelingen van LeaseWeb en gelieerde bedrijven binnen de OCOM Group tellen meer dan 50 software engineers, waarvan veel medewerkers verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van de cloud platformen. Van der Meulen: “Onderdeel zijn van een open source project betekent natuurlijk ook dat je code deelt. Een van onze engineers besteedt sinds kort zijn tijd volledig aan het werken aan CloudStack, en het beschikbaar stellen van zijn werk aan de community.”

“Het feit dat we onderdeel zijn van de CloudStack community versnelt de innovatie binnen onze organisatie,” zegt Van der Meulen. “We gaan daardoor verder dan simpelweg het bouwen van cloud platformen; we dragen actief bij aan de core technologie die de cloud mogelijk maakt. Open source projecten hebben een sterke focus op innovatie en features die in de markt nog niet bestaan. Dat biedt ons de mogelijkheid om next generation services te ontwikkelen.”

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!