Dell breidt Compellent storage portfolio uit
07-06-2013

Dell breidt Compellent storage portfolio uit


Dell heeft zijn storage-portfolio uitgebreid om grootschalige implementatie en prestatie-intensieve applicaties in één oplossing te kunnen ondersteunen. Dit werd gemaakt tijdens het Dell Enterprise Forum.

Dit helpt bedrijven om data-groei de baas te blijven en aan de eisen van I/O-intensieve workloads te voldoen, aldus Dell. Met Dell Compellent Storage Center 6.4 array-software, die voor data-intensieve workloads is geoptimaliseerd, biedt Dell de mogelijkheid voor geautomatiseerde indeling in storage-lagen en voegt nieuwe Compellent-oplossingen bijeen:

De Dell Compellent Flash Optimised Solution is een storage-oplossing binnen de branche die data op intelligente wijze onderbrengt binnen de juiste storage-tier. De ondersteuning kan in combinatie met verschillende flash-technologieën of met traditionele schijven worden gebruikt. Tevens biedt het ondersteuning voor data-intensieve workloads met features voor grote bedrijven.

Dell Compellent SC280 biedt een hoge rack-dichtheid. De oplossing in 5U-formaat biedt geoptimaliseerde capaciteit voor het hosten van data in verschillende storage-tiers en een capaciteit tot 336 terabyte. Ondernemingen profiteren daarnaast van een reductie in ruimteverbruik, stroomverbruik en koeling binnen hun datacenter, aldus Dell

Versie 3 van het Dell Fluid File System (FluidFS) biedt grootzakelijke storage mogelijkheden met verbeterde prestatie-intensieve workloads. FluidFS v3 zal later dit jaar als eerste beschikbaar komen binnen de Dell Compellent FS8600. Het systeem biedt twee petabyte aan capaciteit in één namespace en de hoogste rack-dichtheid in zijn klasse. Naar verwachting is de nieuwe versie de eerste primaire storage-oplossing in de branche, die beleid-gebaseerde, variabele reductie van block data gebruikt om data te de-dupliceren en te comprimeren zodra deze niet langer worden benodigd.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage