Redactie - 10 juni 2013

GouwIT gebruikt open source database van EnterpriseDB


GouwIT, specialist op het gebied van WOZ, Belastingen en Basisregistraties heeft aangekondigd haar applicaties aan te bieden aan haar klanten met Postgres Plus Advanced Server, kortweg Postgres, geleverd door EnterpriseDB.

Postgres Plus Advanced Server is de commerciële versie van de Open Source versie PostgreSQL.EnterpriseDB levert 24/7 support op Postgres en is een Open Source gebaseerd bedrijf welke is opgericht is in 2004 en in de loop der jaren is uitgegroeid tot een vaste speler in de markt. Voorheen leverde GouwIT alleen Oracle als database. Met de toevoeging van EnterpriseDB tot het portfolio speelt de IT-specialist uit Zaltbommel in op de wensen van haar klanten.

Oracle òf Postgres
Gerard Gouw, Algemeen directeur van GouwIT, is verheugd met de toevoeging van Postgres: "De focus van GouwIT is het leveren van innovatieve en vooruitstrevende software op de meest effectieve en efficiënte manier. Vanuit onze klantenkring ontvingen wij dan ook geregeld de vraag, of er meer opties zijn op het gebied van databases. Met deze vraag is GouwIT op zoek gegaan naar een alternatief voor Oracle. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor Postgres en EnterpriseDB, dit vanwege de mooie features, makkelijke implementatie en de gunstige pricing voor zowel GouwIT als bedrijf als voor onze klanten. We laten de keuze echter bij onze klanten: Oracle òf Postgres. Wij zijn over beide oplossingen uitermate tevreden".

Partnernetwerk
Sandor Klein (foto), Managing Director EMEA bij EnterpriseDB, over de samenwerking: "GouwIT is een grote speler op het gebied van bedrijfsprocessen, en actief bij veel gemeenten in het land. Wij zien GouwIT dan ook als een waardevolle toevoeging aan ons partnernetwerk. EnterpriseDB is opgericht in 2004 en pas sinds 2010 actief in Nederland. Dankzij dit soort samenwerkingen maken wij goede stappen om de marktpositie te vergroten in de Benelux".

Inmiddels hebben de technici van GouwIT alle technische Enterprise DB-certificeringen behaald. Dankzij deze ontwikkeling is het bedrijf uit Zaltbommel gereed om de databases te implementeren bij haar klanten, aldus Gouw.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!