Capitar IT Group versterkt Consultancy divisie met Peter Jurg
11-06-2013
Deel dit artikel:

Capitar IT Group versterkt Consultancy divisie met Peter Jurg


Met ingang van 1 juli zal Capitar IT Group, specialist in ontwerp, bouw, hosting en beheer van complexe ICT omgevingen, haar dienstverlening uitbreiden met een divisie Business Consultancy. Dr. Peter Jurg, specialist in ICT beveiliging en Identity Management, treedt in dienst van Capitar IT Group en gaat de Consultancy divisie als directeur uitbouwen.

Capitar zegt hiermee in te spelen op de toenemende behoefte aan een verregaande integratie van IT in bedrijfsprocessen. Het bedrijf heeft steeds vaker te maken met bedrijfskundige vraagstukken omtrent het beheer van elektronische gegevens en beveiliging. In dit kader werd met de overname van IGI BV in 2012 reeds Identity Managementkennis in huis gehaald, maar de ambitie van het bedrijf vraagt om een verdere uitbreiding.

Identity Management & Security
Trending topics als Cloud, Social Media, Big Data, HNW en Bring Your Own Device (BYOD) versnellen de ‘Consumerization of IT’, waarbij het veilig beheren van elektronische identiteitsgegevens extra aandacht behoeft. Altijd, overal en veilig bij je systemen kunnen met single sign-on (SSO) vormt een belangrijke kern van hedendaagse vraagstukken in Identity Management. Volgens Capitar zien bedrijven ook steeds vaker in dat ze Role Based Access Control moeten implementeren zodat medewerkers op basis van hun functie of taak, de juiste toegang tot systemen wordt verleend. Capitar ondersteunt bedrijven bij het in kaart brengen en automatiseren van profielen met bijbehorende processen, zodat dit uitgerold kan worden.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security