Intronics distribueert Minkels datacenter oplossingen

Intronics distribueert Minkels datacenter oplossingen

Intronics distribueert Minkels datacenter oplossingen

11-06-2013

Intronics distribueert Minkels datacenter oplossingen


Datacenter fabrikant Minkels, onderdeel van het beursgenoteerde Legrand, is voor de Nederlandse markt een samenwerking aangegaan met distributeur Intronics. Dit melden Marc Swolfs (foto), Managing Director van Intronics en Ramon de Groot, Business Unit Manager Nederland bij Minkels.

De distributieovereenkomst volgt op de recente overname door Intronics van distributeur Compricon. Het betekent dat Intronics verschillende datacenter producten van Minkels in het distributieportfolio zal opnemen, waaronder modulaire datacenter racks, PDU’s en kabelmanagement accessoires.

Compricon werd onlangs failliet verklaard en de activiteiten van Compricon worden nu door Intronics gecontinueerd en geïntegreerd in de eigen organisatie. Minkels heeft daarop besloten de distributiesamenwerking met Intronics voort te zetten en productlijnen van Minkels via Intronics aan klanten beschikbaar te stellen. Het totaal aantal distributeurs waarvan Minkels in Nederland gebruik maakt, blijft daarmee gehandhaafd op zeven.

Minkels Varidondition DX
Producten zoals datacenter Racks, Power Distribution Units (PDU’s) en kabelmanagement accessoires worden door Minkels in Nederland uitgeleverd via de zeven distributeurs, waaronder Intronics. Daarnaast is Minkels momenteel bezig met het verder uitbouwen van het partnerkanaal voor complexere datacenterproducten, voor oplossingen zoals Minkels Varidondition DX (datacenter luchtkoeling) en Minkels Varicondition H2O (datacenter waterkoeling). Internationaal werkt Minkels ook aan de uitbreiding van het partnerkanaal, onder andere in Rusland, Oekraïne, Midden-Oosten, Turkije, Italië en de Balkanlanden.

 

Terug naar nieuws overzicht