Redactie - 11 juni 2013

HP introduceert EliteOne en ProOne All-In-One PC’s


HP introduceert een nieuwe serie all-in-one pc’s. Deze bestaat onder andere uit de HP EliteOne 800 G1 die werkt op Windows 7 en de Windows 8. De EliteOne 800 G1 heeft een voorfront dat geheel bestaat uit glas met touch technologie.

Todd Bradley, baas van HP’s Printing and Personal Systems (PPS), maakte de nieuwe all-in-one pc’s bekend op de eerste dag van het HP Discover evenement in Las Vegas. Op deze conferentie komen veel IT-beslissers en een aantal channel partners.

Groeimarkt
De HP EliteOne richt zich op zakelijke markt en neemt het op tegen de all-in-ones pc’s van marktleider Lenovo. HP verwacht meer groei in de all-in-one pc-markt, omdat organisaties dit soort pc’s graag kopen voor kantoorpersoneel en omdat all-in-ones minder snel kwijt raken door bijvoorbeeld diefstal. Wereldwijd groeit de markt voor all-in-one pc’s met 15 tot 20 procent per jaar, aldus HP managers.

Hotspot
De compacte en slanke HP EliteOne 800 G1 heeft een HD Webcam, DTS studio sound, ondersteunt NFC (Near Field Communications), heeft een usb oplaadpunt en een display van 23-inch met VESA mounting opties. Het apparaat kan fungeren als een wireless hotspot en tot vijf andere devices verbinden met het internet. HP richt zich met deze all-in-one op verticale markten, zoals de gezondheidszorg, het onderwijs en de hospitality branche. Maar de all-in-one is ook geschikt voor kantoren met kleinere ruimtes, aldus HP.

ProOne
HP introduceert verder de ProOne business AIO systemen, een kleinere en goedkopere variant van de EliteOne. De HP ProOne 600 G1 is uitgerust met de nieuwe vierde generatie Intel Core processors. Als optie kan Windows 8 NFC (Near Field Communications) software voor het delen van bestanden worden geïnstalleerd.

HP introduceert verder de EliteDesk 800 G1 serie die werkt op Windows 7 of Windows 8. Er zijn drie varianten: tower, small form factor en een ultradunne variant. Deze all-in-ones zijn makkelijk te onderhouden, aldus HP. Tot slot introduceert HP de ProDesk 600 GI: deze all-in-one heeft een tower en een small form factor variant.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!