Redactie - 11 juni 2013

Apple introduceert iOS 7 mobiel besturingssysteem


Apple heeft iOS 7 onthuld, de belangrijkste update van iOS sinds de lancering van de eerste iPhone, met een nieuwe gebruikersinterface. iOS7 werd tijdens de Apple Worlwide Developers Conference in San Francisco aangekondigd.

iOS 7 heeft een geheel nieuw ontwerp met bewegingseffecten, een kleurenpalet en meerdere functielagen waardoor het besturingssysteem meer tot leven komt. De typografie is aangepast voor een strakkere uitstraling en door het gebruik van doorschijnendheid en bewegingseffecten zijn zelfs eenvoudige taken nu nog leuker, aldus Apple.
 
Control Center
iOS 7 bevat honderden nieuwe functies, waaronder Control Center, Berichtencentrum, verbeterde multitasking, AirDrop en verbeteringen in Foto's, Safari en Siri. Verder bevat iOS nu iTunes Radio, een gratis voorziening voor internetradio op basis van de muziek waarnaar je in iTunes luistert. "iOS 7 is de belangrijkste iOS-update sinds de lancering van de eerste iPhone", aldus Craig Federighi, senior vice president Software Engineering van Apple. "Om iOS 7 te maken, hebben we een team samengesteld met een brede expertise, variërend van design tot techniek. We hebben dit samen bereikt en beschouwen iOS 7 als een heel nieuw begin."

Deelnemers aan het iOS Developer Program kunnen de iOS 7-bètasoftware en -SDK per direct downloaden op developer.apple.com. iOS 7 zal dit najaar worden uitgebracht als gratis software-update voor iPhones vanaf iPhone 4, voor iPads vanaf iPad 2, iPad mini en iPod touch (vijfde generatie). Sommige functies en voorzieningen zijn mogelijk niet op alle producten beschikbaar.

Door: Witold Kepinski 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!