Redactie - 11 juni 2013

Apple introduceert Mac Pro desktop PC


Apple heeft een tipje van de sluier opgelicht over de toekomst van professionele desktopcomputers, waarbij de nieuwe Mac Pro centraal stond.

De Mac Pro heeft volgens Apple een uniforme thermische core, een geheel vernieuwde desktoparchitectuur en een ontwerp waarin alles draait om prestaties. Verder is deze computer voorzien van de allernieuwste Intel Xeon-processors, twee grafische processors, Thunderbolt 2, flashopslag op basis van PCIe, een ECC-geheugen en dat alles past in de compacte behuizing van 25,1 centimeter hoog.

"Met de allernieuwste Xeon-processors, twee FirePro grafische processors, ECC-geheugen, op PCIe gebaseerde flashopslag en Thunderbolt 2, die allemaal zijn ontworpen rondom de revolutionaire thermische core, is de allernieuwste Mac Pro de meest revolutionaire Mac die je ooit hebt gezien", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "En al deze prestaties en uitbreidingsmogelijkheden zijn verpakt in een verbluffend nieuw ontwerp dat slechts 1/8 van het vorige formaat is. Maar het mooiste van alles is wel dat deze Mac in de Verenigde Staten zal worden geassembleerd."

De nieuwe Mac Pro komt later dit jaar op de markt.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!