HP breidt Converged Cloud portfolio aanzienlijk uit
14-06-2013
Deel dit artikel:

HP breidt Converged Cloud portfolio aanzienlijk uit


HP kondigt tijdens het HP Discover evenement in Las Vegas nieuwe innovaties aan voor het Converged Cloudportfolio. De nieuwe producten en diensten verbeteren volgens HP de flexibiliteit, leveren meer innovaties en reduceren de kosten voor hybride cloud omgevingen.

HP levert de volgende generatie OpenStack-gebaseerde oplossingen voor private, managed en publieke cloud aanbiedingen. Tevens introduceert HP nieuwe software en services om de tijd die nodig is voor private cloud-implementaties te verkorten en voegt nieuwe mogelijkheden toe aan HP’s managed en publieke cloud-oplossingen.

Cloud OS
HP levert Open-Stack gebaseerde architectuur voor HP Converged Cloud. HP Cloud OS is een open en uitbreidbare cloud, aldus HP. Deze levert de technologie van OpenStack technologie voor verplaatsbare applicaties, makkelijke installatie en langere levenscyclus voor hybride clouds, aldus HP.

HP CloudSystem is een private cloud aanbod. Door het gebruik van HP’s Cloud operating system (OS) geeft het klanten meer gebruiksmogelijkheden. HP CloudSystem Enterprise Starter Suite is een makkelijke instapmogelijkheid om private cloud op te zetten. Deze oplossing biedt een snelle en effectieve manier om een cloud service met veel applicaties op te zetten, aldus HP.

OpenStack
HP Moonshot server technologie wordt ook aangeboden met HP Cloud OS. Special ontworpen voor hosting en grootschalige websites. Ook HP Cloud Services, de publieke cloud-aanbieding van HP gebaseerd op OpenStack maakt gebruik van HP Cloud. Tevens biedt HP de HP Cloud OS Sandbox aan zodat klanten gratis gebruik kunnen maken van de OpenStack architectuur.

Veel klanten hebben moeite de juiste strategische partner te vinden voor het opzetten van een cloud. Met de nieuwe HP Converged Cloud Professional Services Suite helpt HP klanten om de eerste stappen te zetten. HP kondigt nieuwe dienstverleningen aan zodat klanten de voordelen van de cloud kunnen benutten. Deze bouwen voort op cloud-aanbiedingen zoals de applicatie transformatie, cloudworkshops en ondersteuning. De nieuwe aanbiedingen zijn inclusief HP Converged Cloud Support, HP Cloud Design Service, HP Cloud-ready Networking Services, HP Proactive Care for CloudSystem en HP Cloud Security Risk and Controls Advisory Services. Tevens breidt HP de HP Applications Transformation to Cloud Services uit.

HP Mobile Enterprise Cloud Solution
HP Enterprise Services ondersteunt mobiele en enterprise applicaties. HP Enterprise Cloud Services for Enterprise Applications geeft klanten de keuze en flexibiliteit applicaties te integreren en uit te voeren in de cloud terwijl de continuïteit wordt gewaarborgd. HP Mobile Enterprise Cloud Solution biedt een beheerbare en geïntegreerde mobiele consulting en management service om applicaties veilig uit te voeren vanuit verschillende apparaten. HP Enterprise Cloud Services - Private Cloud stelt klanten in staat om de cloud-infrastructuur over te nemen die zij ontwerpen, bouwen en beheren. Dit legt de basis voor een bedrijfsbreed IT service model.· HP Cloud Security Risk and Control Advisory Services is een nieuw aanbod binnen het HP professional service portfolio. Het helpt klanten data te beschermen, potentiële lekken te identificeren en beheerbaar te blijven terwijl applicaties naar publieke, private en hybride clouds.

HP Autonomy introduceert Autonomy Marketing Cloud, een cloudgebaseerde versie van de Autonomy Marketing Performance Suite. Deze stelt organisaties in staat om klanten beter te begrijpen en direct met ze te communiceren.

HP Cloud Services
De nieuwe HP Cloud Services mogelijkheden versnellen en simplificeren de ontwikkeling en implementatie van applicaties in de publieke cloud. Uitbreidingen zijn inclusief toegang tot nieuwe, grotere objecten waardoor gebruikers grote data analysen en applicaties in de publieke cloud kunnen uitvoeren. Verder biedt het nieuwe virtuele cloudnetwerkfunctionaliteiten, aangedreven door software-gedefinieerde netwerken die beveiliging bieden tijdens het verbinden van de publieke cloud met on-site netwerken. HP biedt een nieuwe aangepaste afbeeldingen uploader die de productiviteit van de klant verhoogt door de opzet en implementatie van afbeeldingen te vereenvoudigen en af te stemmen op de behoefte van het bedrijf. Tot slot is er de nieuwe Bulk Import Service waardoor applicaties sneller geleverd worden door het gebruiken van harde schijven voor de upload op HP Cloud Block Storageen HP Cloud Object Storage.

HP Financial Services
HP Financial Services introduceert nieuwe, flexibele IT investeringsoplossingen zodat klanten over het kapitaal beschikken naar behoefte. Nieuwe aanbiedingen zijn onder andere Capacity on Demand voor HP CloudSystem, waardoor klanten meteen toegang krijgen tot een deel van de technologie van de computercapaciteit terwijl zij de nieuwe operationele kosten managen. Dit bevat proces en service arrangementen voor alle cloud en traditionele IT investements samen met een wereldwijde asset recovery service, aldus HP.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud