SUSE en WSO2 leveren Enterprise PaaS
14-06-2013
Deel dit artikel:

SUSE en WSO2 leveren Enterprise PaaS


SUSE, leverancier van open source Linux OS en WSO2, specialist in open source middleware, kondigden een partnership aan. Samen gaan zij gecertificeerde en met services ondersteunde middleware en Platform as a Service (PaaS) oplossingen voor het ontwikkelen en in gebruik nemen van next-generation applicaties leveren, on-premise of in cloudomgevingen. 

OpenStack
SUSE en WSO2 bieden gecertificeerde WSO2 Carbon enterprise middleware en de WSO2 Stratos PaaS basis voor SUSE Linux Enterprise Server en het op OpenStack gebaseerde private cloud platform SUSE Cloud. De twee bedrijven leveren daarnaast een reference architectuur voor de ingebruikname van WSO2 Stratos op SUSE Cloud Infrastructure as a Service (IaaS). Op basis van een gezamenlijke supportovereenkomst garanderen beide bedrijven organisaties support voor hun open source middleware en private cloud deployments. Resultaat van deze samenwerking is dat WSO2 SUSE Cloud aanbeveelt als preferred IaaS voor WSO2 Stratos deployments en SUSE Linux Enterprise Server als preferred besturingssysteem voor WSO2 middleware deployments. SUSE heeft op zijn beurt gekozen voor WSO2 als preferred middleware/PaaS oplossing op SUSE Linux Enterprise Server en SUSE Cloud.

Door WSO2 Carbon en WSO2 Stratos op SUSE Linux Enterprise Server en SUSE Cloud te draaien, kunnen IT Operations en Enterprise Development op een veilige en volledig ondersteunde manier samenwerken om snel aan de veranderende vraag in de markt te voldoen, aldus de twee partners.

WSO2 Carbon framework
WSO2 Stratos PaaS en alle WSO2 Carbon middleware producten die in de cloud gebruikt kunnen worden, zijn gebaseerd op het WSO2 Carbon framework. Dit zorgt ervoor dat WSO2 Carbon producten direct op de servers kunnen draaien maar ook op de WSO2 Stratos PaaS basis ingeplugd kunnen worden. SUSE Cloud is gebaseerd op het OpenStack project en automatiseert de basis die nodig is om een IaaS private cloud in gebruik te nemen. SUSE Linux Enterprise Server is geoptimaliseerd voor de belangrijkste hypervisors en is beschikbaar bij meer dan 50 public cloud service providers. De gezamenlijke oplossingen van SUSE en WSO2 leveren hierdoor veel flexibiliteit bij het in gebruik nemen van applicaties binnen private, publieke of hybride cloud omgevingen – en bij het verwijderen hiervan. IT organisaties kunnen deze applicaties met behulp van SUSE Manager beheren, ongeacht de locatie van de applicaties.

Nederland
De oplossing wordt verkocht in Nederland door Yenlo, een software development en consultancybedrijf met focus op middleware en business process management en preferred WSO2 partner. Ruben van der Zwan (foto), CEO Yenlo: “Samen helpen SUSE en WSO2 organisaties optimaal gebruik te maken van de kracht van de open source cloud en met toonaangevende services en support staan zij hiervoor garant.”  Een klant is Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN), het middelpunt van de research naar en begeleiding van epilepsiepatiënten in Nederland. SEIN gebruikt WSO2 Carbon Middleware en SUSE Linux Enterprise Server voor een oplossing die informatie systematisch verzamelt en deelt met ziekenhuizen, patiënten buiten de klinieken, universiteiten en onderzoeksinstellingen.

Beschikbaarheid
De gezamenlijke SUSE en WSO2 middleware en cloud oplossingen zijn per direct verkrijgbaar. Gedurende de zomermaanden doet de WSO2+SUSE+Yenlo European Roadshow 2013 diverse Europese steden aan: http://wso2.com/landing/wso2-suse-yenlo-eu-roadshow-2013. Meer informatie over het SUSE en WSO2 partnership: https://www.suse.com/partners/alliance-partners/wso2.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht