Redactie - 14 juni 2013

Red Hat introduceert OpenStack productlijn


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, introduceert twee nieuwe producten die aansluiten op de visie rond de Open Hybrid Cloud.

De twee oplossingen zijn: Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform, een oplossing die dient als fundament voor gevorderde cloud-gebruikers die zelf een OpenStack cloud willen bouwen, en Red Hat Cloud Infrastructure. Laatstgenoemde is een oplossing die ontwikkeld is om organisaties te helpen bij de overstap van traditionele datacentervirtualisatie naar OpenStack-gedreven clouds.

De nieuwe producten zijn gebouwd op de enterprise opensourceoplossingen van Red Hat, met de bijbehorende support, en worden gesteund door een breed ecosysteem van partners via het Red Hat OpenStack Cloud Infrastructure Partner Network. Dit moet het makkelijker maken voor organisaties om OpenStack in te gaan zetten, aldus Red Hat.

Beschikbaarheid
Zowel het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform als Red Hat Cloud Infrastructure zullen in juli 2013 beschikbaar zijn.

Partners
Red Hat werkt in een pilot-programma met een kleine groep partners, waaronder solution-providers en systeemintegrators in een beperkt aantal landen. Er zijn plannen om het aantal partners op termijn te vergroten en uit te breiden naar andere landen met andere partners die daarmee een complete oplossing kunnen aanbieden met het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform en Red Hat Cloud Infrastructure.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!