Redactie - 17 juni 2013

Red Hat introduceert OpenStack Administration Training en Cloud Certificeringen


In het verlengde van de nieuwe OpenStack-oplossingen kondigt Red Hat ook een nieuwe opleiding aan: Red Hat OpenStack Administration. Deze cursus leert systeembeheerders hoe zij een cloud-computing omgeving moeten opzetten met Red Hat OpenStack, waaronder installatie, configuratie en onderhoud van Red Hat OpenStack op het Red Hat Enterprise Linux platform.

Door middel van hands-on labs, kunnen cursisten fouttolerante en redundante configuraties van Red Hat OpenStack verkennen, en daarnaast krijgen zij een tech-preview van toekomstige releases van Red Hat OpenStack.

Red Hat Cloud Certificeringen
Red Hat biedt al opleidingen voor systeembeheerders, ontwikkelaars en systeemintegrators om te kunnen werken in Red Hat open hybrid cloud omgevingen. Red Hat kondigt twee nieuwe certificeringen aan met een cloud-focus. De Red Hat Certificate of Expertise in OpenStack IaaS laat zien dat een persoon in staat is de Red Hat OpenStack te implementeren en beheren in een private cloud infrastructuur. De Red Hat Certificate of Expertise in Hybrid Cloud Storage demonstreert dat iemand de kennis en vaardigheden heeft voor het gebruik van Red Hat Storage Server om flexibele storage-infrastructuren op te zetten, die geschikt zijn voor on-premise, hybrid en public clouds. Beide certificeringen kunnen behaald worden door hands-on praktische examens succesvol te voltooien. Het Red Hat Certificate voor OpenStack IaaS is naar verwachting in augustus 2013 beschikbaar. Het Red Hat Certificate of Expertise in Hybrid Cloud Storage is per direct beschikbaar.

Open IaaS Architecture Service
Aanvullend op de training en certificeringen voor de Red Hat Cloud Infrastructure, kondigt Red Hat een nieuwe Open IaaS Architecture Service aan die organisaties helpt om een goed begin te maken met het bouwen en onderhouden van cloud-IaaS en wordt aangeboden door Red Hat Consulting. De Open IaaS Architecture Service voorziet in een startpunt voor IaaS-mogelijkheden en kan gebruikers helpen om gebruiksmodellen beter te begrijpen, ontwerpeisen te boordelen, en de benodigde resources te kunnen berekenen. De Open IaaS Architecture Service stelt organisaties in staat om een flexibele architectuur te bouwen die direct tegemoet komt aan de operationele eisen, toekomstige integratiemogelijkheden en de evoluerende cloud-adoptie. De service beperkt de risico’s en onzekerheid van IaaS-deployments en biedt een IaaS-oplossing waarmee efficiëntie, flexibiliteit en betrouwbaarheid geoptimaliseerd kan worden, aldus Red Hat.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!