GFI CEO Walter Scott licht overname IASO nader toe
18-06-2013

GFI CEO Walter Scott licht overname IASO nader toe


GFI Software, een Amerikaanse leverancier van beheer en backoplossingen kocht onlangs voor een onbekend bedrag de Nederlandse online back-up softwareleverancier IASO uit Emmeloord. Walter Scott (foto), ceo GFI Software, ziet veel potentie in IASO. Zo komen er versies in meer verschillende talen beschikbaar. Met distributeur Portland wordt nauw samengewerkt om de resellers te voorzien van beste support, services en marges.

GFI Software, dat uitsluitend indirect verkoopt, was op zoek naar goede online back-up software technologie die verkocht kan worden via channel partners, aldus Scott. “We hebben onderzoek gedaan naar 22 verschillende back-up providers die in de markt actief zijn. We raakten in gesprek met Johan Jongsma, cto van IASO. Kim van Brugge, directeur van softwaredistributeur Portland, stelde dit voor. Kim en ik kennen elkaar goed, al toen ik bij Acronis werkte. Tijdens de gesprekken werd het duidelijk dat IASO goede schaalbare en vooruitstrevende technologie heeft, zoals backup & recovery. Ze hebben hun fulfilment naar de channel uitstekend georganiseerd en bedienen mooie klanten, zoals KPN en diverse ISP’s."

Minsk
Het hoofdkantoor van IASO in Emmeloord met zijn afdelingen sales, marketing en productontwikkeling blijft in Nederland, aldus Scott. “Misschien zoeken we wel een kantoor dat meer in de buurt van Amsterdam ligt. De technologie van IASO wordt verder doorontwikkeld door de developers in Minsk, Wit-Rusland. Het development center in Minsk is een big asset en zeer kosteneffectief is. GFI heeft overigens in Europa meer developmentcenters staan, zoals in Armenië, Malta, Roemenië en Schotland."

Channel Partners
De combinatie GFI en IASO moet leiden tot meer omzet die door channel partners moet worden gegenereerd, aldus Scott. “De weredlwijde markt voor online backup is goed voor 800 miljoen dollar. Dat is een kans voor GFI channel partners. We gaan IASO software beschikbaar maken in meerdere talen, zoals Duits. GFI heeft een nauwe focus op de backup markt en helpt de channel. Organisaties hebben behoefte aan oplossingen zoals van IASO. Mensen gebruiken hun mobiele apparatuur intensief voor werk en vrije tijd. De opslag van data doen ze minder op hun smartphone en steeds vaker in de cloud. Dat vraagt om een goed beheer van opslagen bestanden.”

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software