Redactie - 19 juni 2013

'Huawei ziet overname Nokia wel zitten'


Huawei sluit niet uit dat het bedrijf op termijn een poging doet om Nokia over te nemen. Topman Richard Yu liet in een interview met Financial Times weten dat dergelijke grote aankopen zeker tot de mogelijkheden behoren.

"We overwegen dit soort overnames", zei Yu voorafgaand aan de westerse lancering van de Ascend P6, de nieuwste Huawei-smartphone. "Misschien zit er wel muziek in de combinatie met Nokia, maar het hangt ervan af of het bedrijf ertoe bereid is. Wij staan er open voor." Tot concrete plannen is het nog niet gekomen.

Yu is overigens bepaald geen fan van het besturingssysteem waarop de Lumia-reeks van Nokia draait. "Of Windows Phone een succes gaat worden, is lastig te zeggen. Het heeft een erg klein marktaandeel. Windows Phones zijn zwak, maar er moeten wel licentiekosten worden betaald. Dat is niet goed. Android is gratis."

Huawei is inmiddels de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Het bedrijf moet alleen Apple en Samsung voor zich dulden. "Twintig jaar terug waren we nergens, maar nu hebben we de beste toestellen en onze klanten zijn lovend. We willen het gat met de concurrentie verkleinen. We willen marktleider worden."

(c) ANP

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!