Redactie - 19 juni 2013

Centric tevreden over resultaat 2012


Ondanks de moeilijke marktomstandigheden en een teruggang in alle sectoren, realiseerde Centric in 2012 een nettowinst van ruim 12 miljoen euro (20 miljoen euro in 2011) bij een omzet van 525 miljoen euro (529 miljoen euro in 2011).

Dit positieve resultaat is volgens Centric te danken aan een gezond financieel beleid en een goede spreiding in activiteiten en markten. Centric biedt haar klanten een breed producten- en dienstenpalet en is actief voor onder meer de (lokale) overheid, zorg, woningbouwcorporaties, supply chain, bouw en financiële sector. 

Highlights in Nederland
Ondanks de economische omstandigheden heeft Centric in 2012 nadrukkelijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van haar producten- en diensten. Zo maakten de retailklanten kennis met InPosition: een mobiele oplossing waarmee zij de service op de winkelvloer verhogen. Ook voor andere branches is het aanbod uitgebreid, onder meer met diverse mobiele applicaties om data op het juiste moment, op de juiste plaats te ontsluiten en te verrijken om werkprocessen te vereenvoudigen.

Op het gebied van IT-infrastructuur heeft Centric in 2012 wederom uitstekend gescoord in diverse onderzoeken - waaronder die van KPMG - naar de tevredenheid van outsourcingsklanten. Voor de financiële sector richtte Centric een private IaaS-cloud in waar alleen financials gebruik van maken.

Internationale samenwerking
Centric is actief in onder meer Noorwegen, Zweden, Duitsland, België en Roemenië en besteedde in 2012 veel aandacht aan de internationale samenwerking tussen de Centric-bedrijven. Dit heeft in 2012 geresulteerd in een aantal belangrijke commerciële trajecten. De Centric-activiteiten in Noorwegen en Zweden kenmerkten zich opnieuw door groei en dankzij de huidige omvang in Scandinavië kreeg de organisatie het vertrouwen van diverse grote opdrachtgevers en sloot het bedrijf in 2012 belangrijke mantelcontracten af.

In België heeft Centric volop geïnvesteerd in haar producten. CS Solutions is gemoderniseerd en ook de StoreWorld-architectuur is vernieuwd. Daarnaast biedt Centric haar Belgische klanten in de supply chain inmiddels - net als in Nederland - voor de implementatie van ERP-systemen zowel consultants voor IFS als voor Microsoft AX.

Business Proces Outsourcing
Naast de uitbouw van de internationale samenwerking en positionering, is het uitbreiden van het Business Proces Outsourcing (BPO-)aanbod een belangrijk speerpunt voor 2013. Centric onderscheidt zich op dit gebied van zowel de traditionele IT-leveranciers als van de traditionele administratieve outsourcers. Dankzij de kennis van IT en specifieke brancheprocessen, de eigen software en datacenters én de ervaring van de dochterbedrijven Centric Financial Consultancy (in 2012 actief onder de naam Finace) en XCENT met administratieve processen, liggen hier grote kansen voor 2013 en later.

Om de ambities waar te maken is een goed ingerichte organisatie van groot belang voor Centric. Hier zijn in het afgelopen jaar de nodige stappen voor gezet - resulterend in een samenvoeging van meerdere entiteiten in Centric Netherlands B.V. In 2013 wordt hier verder invulling aangegeven.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!