Redactie - 20 juni 2013

Microsoft sprak met Nokia over overname


Microsoft zou met Nokia om de tafel hebben gezeten om te praten over een overname van de mobieltjestak van het Finse bedrijf. Dat weet Wall Street Journal. Microsoft en Nokia werken nu al nauw samen bij de ontwikkeling van Windows Phone 8-smartphones. Ook is de CEO van Nokia, Stephen Elop, afkomstig van Microsoft.

De eerste gesprekken zouden inmiddels op niets zijn uitgelopen. Microsoft heeft volgens de zakenkrant twijfels over het dalende marktaandeel van Nokia. Verder zouden er andere heikele punten zijn waar de Amerikaanse techgigant zo z'n bedenkingen over heeft. De kans is dan ook klein dat er op korte termijn weer gesproken wordt over een overname.

Volgens Wall Street Journal is het niet duidelijk om welke bedragen het eigenlijk gaat. De marktwaarde van de Amerikaanse tak van Nokia is zo'n 10,5 miljard euro en het bedrijf maakte afgelopen jaar wereldwijd zo'n 15 miljard euro winst met zijn mobieltjesafdeling.

De gesprekken komen niet helemaal als een verrassing. Nokia heeft de nodige moeite om een voet tussen de deur te krijgen in de smartphonemarkt en Microsoft wil zichzelf als hardwaremaker op de kaart gaan zetten.

(c) ANP

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!