Redactie - 20 juni 2013

Hitachi opent Europese distributiecentrum (EDC) in Zaltbommel


Hitachi Data Systems heeft zijn nieuwe Europese distributiecentrum (EDC) in Zaltbommel geopend. Vanuit het Gelderse centrum worden producten van het Japanse high-tech bedrijf door heel Europa en omliggende gebieden vervoerd.

Extra banen
Met een oppervlakte van 27.000 m2 is het nieuwe centrum ruim twee keer zo groot als het oude pand in Waardenburg en zorgt het 'op termijn' voor 130 extra banen. Het distributiecentrum heeft ook een testcentrum voor nieuwe producten.

Nederland aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven
Volgens Hitachi viel de keuze op Nederland vanwege de kwaliteit van het personeel en de centrale ligging. Nederland heeft volgens het bedrijf een goed wegennet en een groot internationaal vliegveld. Heel Europa het Midden Oosten en Afrika is goed bereikbaar.

Minister Kamp: “Nederland is aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven. We hebben een van de grootste havens ter wereld, kwalitatief goede wegen en goed opgeleide mensen. De keuze van Hitachi voor Zaltbommel levert extra banen en inkomsten op. Dat kunnen we goed gebruiken in deze economisch moeilijke tijd.”

Het ministerie van Economische Zaken heeft via de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) actief bemiddeld om het nieuwe centrum van Hitachi in Nederland gevestigd te krijgen. Dankzij de actieve lobby van de NFIA hebben buitenlandse bedrijven vorig jaar voor bijna € 1 miljard in Nederland geïnvesteerd. Deze investeringen waren goed voor ruim 5.000 banen

Er zijn meer dan 9.000 buitenlandse bedrijven in Nederland. Ze zijn goed voor meer dan een half miljoen banen. Elke 10 banen bij buitenlandse bedrijven in Nederland leveren 7 extra indirecte banen op, zo meldt EZ.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!