Redactie - 21 juni 2013

Red Hat boekt 15 procent hogere omzet in eerste kwartaal


Red Hat heeft de financiële resultaten over het eerste kwartaal van het boekjaar 2014, dat afliep op 31 mei 2013, bekendgemaakt.

De totale omzet in het eerste kwartaal bedraagt 363 miljoen dollar, een toename van 15 procent in U.S. dollars ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, of 17 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen bedraagt 316 miljoen dollar, 16 procent meer in U.S. dollars dan een jaar eerder, of 18 procent op basis van constante valuta.

“Het eerste kwartaal vormt een solide start van het boekjaar 2014. De omzet en winstgevendheid bevinden zich aan de bovenkant van onze verwachtingen. De groei is ingegeven door de vraag van klanten naar innovatieve opensourcetechnologieën gebaseerd op een high-value subscription model”, verklaart Jim Whitehurst (foto), President en Chief Executive Officer van Red Hat. “In het eerste kwartaal hebben we onze activiteiten kunnen uitbreiden in het nieuwe cloud-centric datacenter."

GAAP operating income voor het eerste kwartaal bedraagt 57 miljoen dollar, een toename van 11 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Na aanpassing van diverse vergoedingen en kosten bedraagt het non-GAAP operating income 87 miljoen dollar, 7 procent meer dan een jaar eerder. Voor het eerste kwartaal, bedraagt de GAAP operating marge 15,6 procent en de non-GAAP operating marge 23,9 procent.

De nettowinst in het eerste kwartaal komt uit op 40 miljoen dollar, of 0,21 per aandeel tegen 37 miljoen dollar, of $ 0,19 per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Na correctie voor diverse vergoedingen en kosten bedraagt de nettowinst volgen de non-GAAP methode in het verslagkwartaal 62 miljoen dollar, of $ 0,32 per aandeel tegen 58 miljoen dollar, of $ 0,30 per aandeel in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.   

De operating cash flow in het eerste kwartaal bedraagt 142 miljoen dollar tegen 124 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Aan het einde van het kwartaal kwam de total deferred revenue balance uit op 1,06 miljard dollar, een toename van 16 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De totale cash, cash equivalents en investeringen op 31 mei 2013 bedragen 1,22 miljard dollar na het terugkopen in het eerste kwartaal van circa 3,6 miljoen aandelen die een waarde vertegenwoordigen van circa 179 miljoen dollar.  

“Tijdens het eerste kwartaal hebben we solide groei geleverd zowel qua totale omzet als omzet uit abonnementen. Daarnaast steeg de operating cash flow in het verslagkwartaal naar een recordbedrag van 142 miljoen dollar. Tegelijkertijd blijven we op de lange termijn investeren in groei-initiatieven rond de hybrid cloud om nieuwe technologieën te introduceren met name op het gebied van cloud management, Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform en Red Hat’s OpenShift platform-as-a-service technologieën”, zegt Charlie Peters, Executive Vice President en Chief Financial Officer van Red Hat.

 

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!