Inboedel failliet Compricon wordt online verkocht door Troostwijk Veilingen
24-06-2013

Inboedel failliet Compricon wordt online verkocht door Troostwijk Veilingen


In een online veiling biedt Troostwijk Veilingen de inboedel aan van IT-distributeur Compricon Nederland. Op 23 april van dit jaar werd het bedrijf uit Helmond failliet verklaard. De groothandel in computers en randapparatuur hield het hoofd niet meer boven water, waarna Intronics de activiteiten van het bedrijf heeft overgenomen. De overgebleven inboedel biedt Troostwijk Veilingen aan in een online veiling.

Reorganisatie voorkomt faillissement Compricon niet
Ook voor Compricon werd de druk van de financiële crisis te groot. Tegenvallende resultaten in combinatie met slechte marges hebben ertoe geleid dat sinds het begin van de crisis in 2008 het bergafwaarts ging met het bedrijf. Na een reorganisatie in 2011, waarbij 18 banen verloren gingen, krabbelde Compricon enigszins op, om in 2012 de hardste klap te krijgen. Het enorme verlies van dat jaar is de directe aanleiding tot het faillissement.

Grootste deel inventaris toch geveild
Na het faillissement stonden er direct meerdere geïnteresseerden op om het computerbedrijf over te nemen. Uiteindelijk nam Intronics, een distributeur van netwerkapparatuur, het failliete bedrijf over. ‘Bij een overname wordt niet altijd de volledige inboedel overgenomen. Het grootste deel van Compricon wordt door ons aangeboden. De inboedel varieert van een tafelvoetbaltafel tot een demontabele bordesvloer van 16 bij 11 meter, maar bevat ook 15 domeinnamen,’ vertelt Frank Adam (foto), commercieel directeur bij Troostwijk Veilingen.

Kijken, bieden, ophalen
Troostwijk Veilingen organiseert op vrijdag 21 juni een kijkdag voor geïnteresseerden aan de Schootense Dreef 1 in Helmond. Biedingen kunnen online uitgebracht worden. De veiling sluit op 24 juni om 14.00 uur. Gegunde objecten kunnen op 1 juli worden afgehaald.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht