Redactie - 25 juni 2013

Nikhef kiest SecureLink en Juniper Networks voor Campus Challenge


SecureLink gaat de nieuwe generatie Juniper Networks switches uit de EX9200-serie leveren aan Nikhef, FOM AMOLF en het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) voor het realiseren van een gedeeld high capacity informatie-uitwisselingssysteem. Nikhef heeft met FOM AMOLF en CWI, de nabijgelegen onderzoeksinstituten op het Science Park in Amsterdam, geparticipeerd in de Campus Challenge met een ontwerp voor een high-capacity private cloud oplossing. Met de Campus Challenge stimuleren SURFnet en SIDN instellingen om de ICT-infrastructuur op hun campus te verbeteren. Nikhef, FOM AMOLF en CWI AMOLF hebben de subsidie toegekend gekregen. Zij zullen hiermee best practices creëren voor de rest van de onderzoeks- en onderwijsinstellingen in Nederland.

Het project, dat aanvankelijk werd benadert als een routering vraagstuk, vereist hardware die voldoende IPv6-ready was en 10GB throughput aankon, maar ook kon opschalen naar 40GB of 100GB standaarden. Daarnaast werd ook gekeken naar een interessante prijs-kwaliteit verhouding.
SecureLink heeft in samenwerking met Juniper Networks actief met Nikhef meegedacht om te zien hoe het plan praktisch ten uitvoer gebracht kon worden. Uiteindelijk bleek de nieuwe EX9200 uit het switchportfolio oplossing te bieden. De EX9200 is een SDN programmable switch gebaseerd op de bewezen techniek van de MX router. Hoewel het een switch betreft, voldoet de capaciteit en de schaalbaarheid van de EX9200 aan de eisen die Nikhef heeft gesteld. Daarnaast kwam de oplossing prijstechnisch voordeliger uit dan wanneer deze met routers ingevuld zou worden. Op basis van deze factoren had de oplossing van Juniper Networks al snel een grote voorsprong op de andere producten die voor het project in aanmerking kwamen.

De uiteindelijke keuze van Nikhef om hun nieuwe Juniper Networks core netwerkinfrastructuur bij SecureLink af te nemen is met name gebaseerd op het hoge kennisniveau van SecureLink en de capaciteit om te kunnen meedenken in dergelijke complexe trajecten op basis van de nieuwste apparatuur. De gerealiseerde infrastructuur zal uiteindelijk als blauwdruk gaan dienen voor soortgelijke organisaties wereldwijd die een vergelijkbare omgeving willen inrichten.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!