Redactie - 25 juni 2013

'iPhone 5 een van de langzaamste smartphones'


De iPhone 5 is een van de langzaamste high-end smartphones op de markt. Telefoons van Samsung, Google, Sony, HTC en Blackberry kwamen allemaal beter uit de test van onderzoeksbureau Which?, meldt Daily Mail.

Which? onderzocht de snelheid van de processor en het geheugen. De iPhone was in deze testen steeds het langzaamst bij het uitvoeren van veelvoorkomende taken als spelletjes spelen, foto's bewerken en apps gebruiken.

De Samsung Galaxy S4 kwam het beste uit de test. De smartphone van Samsung is bijna twee keer zo snel als de iPhone 5. Alhoewel de snelheid van de processor belangrijk is, speelt het type ook een rol. ''Grotere processoren betekenen niet automatisch grotere snelheid'', legt Which? uit.

De HTC One eindigde op de tweede plaats en op de derde plek staat Sony's Experia. ''Apple zal ongetwijfeld een verbeterde processor leveren bij de komende versie van de iPhone, die in de herfst uitkomt. Maar op dit moment is de Samsung Galaxy S4 de beste telefoon als het aankomt op snelheid.''

(c) ANP

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!