Redactie - 25 juni 2013

Oracle software geschikt voor Windows Server Hyper-V en Azure


Microsoft en Oracle gaan samenwerken. Dit partnership stelt klanten in staat Oracle-software te gebruiken op Windows Server Hyper-V en binnen Windows Azure.

Klanten die Oracle-software, zoals Java, Oracle Database en Oracle WebLogic Server, inzetten op hun Windows Server Hyper-V of in Windows Azure, kunnen rekenen op volledige ondersteuning van Oracle. Voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Als onderdeel van dit partnership certificeert en ondersteunt Oracle zijn software op Microsoft Windows Server Hyper-V en binnen Windows Azure. Microsoft biedt zijn Windows Azure-klanten ook toegang tot Oracle-software als Java, Oracle Database en Oracle WebLogic Server. Daarnaast maakt Oracle Linux toegankelijk voor Windows Azure-klanten. Java-ontwikkelaars, IT-professionals en bedrijven profiteren van de flexibiliteit om volledig ondersteunde Oracle-software in te zetten op Windows Server Hyper-V en binnen Windows Azure.

Steve Ballmer, CEO van Microsoft. “Nu kunnen onze klanten profiteren van de flexibiliteit die onze unieke hybride cloud-oplossingen bieden voor Oracle-applicaties, middleware en databases. Net zoals ze al jaren gewend zijn met hun Windows-server.” Mark Hurd (foto), President van Oracle vervolgt. “Bij Oracle zetten we ons in om meer keuze en flexibiliteit te bieden aan onze klanten door het bieden van meerdere toepassingsopties voor onze software. Dit geldt voor zowel on-premise als publieke, private en hybride clouds. Deze samenwerking met Microsoft verdiept ons partnership en biedt meer voordelen voor onze klanten.”

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!