Microsoft licht roadmap Yammer voor partners en klanten toe

Microsoft licht roadmap Yammer voor partners en klanten toe

Microsoft licht roadmap Yammer voor partners en klanten toe

26-06-2013

Microsoft licht roadmap Yammer voor partners en klanten toe


Sinds de overname van Yammer zegt Microsoft op het gebied van ‘enterprise social’  te zijn gegroeid. Zo zegt Microsoft een substantiële groei te hebben gerealiseerd van het aantal nieuwe gebruikers en betalende klanten. 

Microsoft zegt in een grotere betrokkenheid te investeren van gebruikers, productinnovatie en de uitbreiding van het ecosysteem van partners die zijn aangesloten op het platform van Yammer. David Sacks, medeoprichter en Corporate Vice President van Yammer, Microsoft Office Division. “In het afgelopen jaar heeft Yammer de mogelijkheid gekregen om de voordelen van ESN te delen via de internationale verkooporganisatie van Microsoft en haar onderscheidende aanbod op het gebied van communicatie, samenwerking en cloud-services, zoals Microsoft Office 365 en Microsoft Dynamics CRM.”

Klanten en partners zetten in op Yammer
Steeds meer organisaties omarmen de mogelijkheden van ESN en klanten als Manhattan Associates zijn zich bewust van de vele zakelijke voordelen die dit biedt, zoals een beter samenwerking en communicatie tussen verschillende functieniveaus, snellere interactie met klanten en meer mogelijkheden om sneller op nieuwe ontwikkelingen in te spelen. Andere klanten, zoals Electronic Arts, die net kennismaken met Yammer, zijn positief over de mogelijkheden om de samenwerking tussen afdelingen te verbeteren en te investeren in transparante communicatie. “ESN verandert de manier waarop we werken. Door de afbraak van bestaande silo’s ontstaat een nieuwe organisatiestructuur als basis voor een betere samenwerking en die ons in staat stelt het contact met klanten te versterken”, benadrukt Dawn Gartin, Collaboration Manager van Manhattan Associates Inc. “Ons bedrijf is klant van zowel Microsoft SharePoint als Yammer. We kunnen ons volledig vinden in de visie van Microsoft om met behulp van verschillende producten één uniforme sociale beleving te creëren; de sleutel tot een hogere productiviteit.”

Ook partners blijven investeren in Yammer, aldus Gartin. Door het aansluiten van applicaties worden organisaties die Yammer gebruiken extra mogelijkheden en toegevoegde waarde geboden. Het aantal partners in Yammer’s App Directory is bijna verdubbeld sinds de lancering in oktober 2012. Het aantal ontwikkelaars dat betrokken is bij de doorontwikkeling steeg met 70 procent.

De onlangs gepresenteerde integratie met Klout maakt het voor gebruikers mogelijk om hun publieke Klout-score en expertise rechtstreeks op hun Yammer-profiel te plaatsen. Bovendien kunnen Yammer beheerders kiezen voor een diepere integratie met Klout door interne, Yammer-specifieke Klout-scores voor medewerkers te produceren, gebaseerd op hun activiteiten binnen het Yammer-netwerk.

Yammer-Microsoft Roadmap
In het afgelopen jaar heeft Yammer nieuwe updates van producten gerealiseerd, waaronder het toevoegen van Message Translation-voorzieningen, verbeteringen in de samenwerking op files, updates van platforms - zoals embeddable feeds en de Like- en Follow-knoppen - en de ontwikkeling van verschillende mobiele platforms. In de komende maanden werkt Yammer ook continu aan de update van haar ESN-roadmap, die tot doel heeft een sociale laag te creëren tussen Microsoft Office en applicaties van andere marktaanbieders. Microsoft vindt dat ESN alleen succesvol kan zijn als het onderdeel is van de applicaties die mensen dagelijks gebruiken. 

"Microsoft zal haar visie op het realiseren van een versnelde groei inzetten om continue verbeteringen door te voeren met als doel de connectiviteit binnen Office 365 te verbeteren, gebaseerd op een innovatieve en nieuwe combinatie van social, samenwerking, e-mail, instant messaging, video, voice en zakelijke applicaties," zo meldt het bedrijf.


Terug naar nieuws overzicht