Salesforce.com en Oracle gaan 9 jaar lang samenwerken
25-06-2013
Deel dit artikel:

Salesforce.com en Oracle gaan 9 jaar lang samenwerken


Salesforce.com en Oracle gaan een negenjarige samenwerking aan die alle drie de lagen van cloud-computing omvat: applicaties, platform en infrastructuur. De samenwerking is een doorbraak, want de twee partijen zijn concurrenten van elkaar.

Salesforce.com is van plan het Oracle Linux-besturingssysteem, de Exadata Engineered Systems, de Oracle Database en het Java Middleware Platform te standaardiseren. Oracle integreert op zijn beurtsalesforce.com met Oracle Fusion HCM en Financial Cloud en levert hierbij de kerntechnologie achter de salesforce.com-applicaties en het salesforce.com-platform. Salesforce.com implementeert verder de Oracle Fusion HCM- en Financial cloud-applicaties door het hele bedrijf.

“Larry en ik waren het erover eens dat salesforce.com en Oracle hun clouds moeten integreren”, zegt Marc Benioff, voorzitter en CEO van salesforce.com. “Het CRM-systeem van salesforce.com geïntegreerd met Oracle Fusion HCM en Financial Cloud biedt het beste van twee werelden: de eenvoud van salesforce.com in combinatie met de kracht van Oracle.”

Oracle kijkt uit naar de samenwerking met salesforce.com om zijn cloud te integreren met die van hen, aldus Larry Ellison (foto), CEO van Oracle. “Als klanten kiezen voor cloud-applicaties verwachten ze snelle en voordelige implementaties. Daarnaast willen klanten dat applicatie-integraties direct ‘uit de doos’ mogelijk zijn – zelfs als applicaties van andere leveranciers zijn. Daarom menen Marc en ik dat het belangrijk is dat onze twee bedrijven nauw samenwerken. We maken de verwachtingen van de klant waar en integreren salesforce.com en Oracle Clouds met elkaar.”

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud