Redactie - 28 juni 2013

Microsoft maakt producten geschikt voor on-premise, cloud en open-source


Microsoft maakt zijn nieuwe producten geschikt voor on-premise, cloud en opensource, zo meldt Datanews op TechEd 2013.

Microsoft introduceert release 2 van Windows Server 2012, die onder meer de eenvoudige methode om een virtuele machine te creëren uit de cloudwereld overneemt. 

Windows Azure
Azure Pack bestaat uit clouddiensten en on-premise producten. Microsoft onderstreept dat Azure open is en Linux ondersteunt zoals Oracle Linux, Suse- en Ubuntu. Red Hat ondersteuning wil Microsoft ook geven, maar de bal ligt bij RedHat zelf, aldus Microsoft. Ook Azure op ARM-gesteunde servers sluit Microsoft niet uit, als de markt daar om vraagt. Cruciaal is dat Microsoft op Azure zowel Windows als non-Windows workloads ondersteunt.

System Center en SQL Server
Andere aankondigingen op TechEd betroffen onder meer System Center 2012 release 2 en Intune, twee beheeromgevingen (waarvan de tweede een cloudservice betreft voor het beheer van devices). Voor leden van MSDN (het developers-netwerk) werd duidelijk gemaakt hoe goedkoop het gebruik van de cloud voor testen voor hen wel is, dankzij een maandelijks krediet aan testminuten. Ook werd een eerste download versie van SQL Server 2014 bekend gemaakt.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!