Entropia, KPN en Motorola bouwen een landelijk TETRA-netwerk

Entropia, KPN en Motorola bouwen een landelijk TETRA-netwerk

Entropia, KPN en Motorola bouwen een landelijk TETRA-netwerk

28-06-2013

Entropia, KPN en Motorola bouwen een landelijk TETRA-netwerk


KPN Critical Communications en Motorola hebben overeenstemming bereikt met Entropia Digital over het leveren, installeren en onderhouden van een landelijk TETRA-radionetwerk in Nederland. Het netwerk zal bestaan uit Motorola hard- en software op basis van haar laatste IP-technologie, Dimetra 8.2.

Vandaag is dit voor de komende 10 jaar contractueel bekrachtigd. Entropia Digital zal in Nederland het bedrijfsleven, mede op basis van een abonnementenstructuur gebaseerd op all-in flat fee tarieven, flexibele radiocommunicatiediensten aanbieden. Dit voor zowel spraak- als datacommunicatie bestemd voor de B2B-markt, zoals openbaar vervoer, nutsbedrijven, ziekenhuizen, haven en industrie, transport, (petro-)chemie, evenementen en beveiliging.

"Betrouwbaarheid, beschikbaarheid en expertise is voor ons doorslaggevend geweest om voor KPN Critical Communications en Motorola te kiezen, waarmee we onze klanten optimaal kunnen bedienen en volledig ontzorgen.Tegen eind 2013 moeten alle redundante switchen, met inbegrip van de eerste 100 masten, (om)gebouwd zijn. In de eerste helft van 2014 komen er nog eens 100 masten bij. Het oude Dimetra 5.2 TETRA-netwerk wordt integraal vervangen door het nieuwe "state-of-the-art" Dimetra 8.2-netwerk. Hiermee versnelt Entropia haar landelijk rollout plan fors. Entropia zal tevens breedband IP-koppelingen naar centrale meldkamers aanleveren. Combus, het meldkamer paradepaardje van Entropia wordt in het nieuwe netwerk geïntegreerd", aldus Philip Vercruysse (foto), CEO van Entropia Digital B.V.

"Deze overeenkomst sluit uitstekend aan bij onze ambitie om te groeien in het veld van missie-kritische communicatie, waarbij wij kunnen voortbouwen op de kwaliteit die we de afgelopen jaren hebben geleverd. Wij zijn er trots op dat wij, samen met onze technologiepartner Motorola, Entropia Digital kunnen ondersteunen bij het realiseren van de Entropia ambities", aldus Dennis Gooijer, directeur KPN Critical Communications.


 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom