Redactie - 28 juni 2013

Guus Hiddink opent nieuw kantoor LeaseWeb aan de A9 in Amsterdam


Voetbalcoach Guus Hiddink, internationaal bekend als bondscoach van Rusland, Zuid-Korea en Nederland en als trainer van o.a. PSV, Valencia en Chelsea, zal op vrijdag 5 juli de officiële opening verrichten van het nieuwe kantoorgebouw van LeaseWeb.

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste hostingproviders ter wereld met meer dan 60.000 servers in beheer. De organisatie van LeaseWeb verhuist daarmee van Haarlem naar Amsterdam.

Het nieuwe kantoor van LeaseWeb is gevestigd op een van dé internetknooppunten in de wereld, in Amsterdam Zuid-Oost - aan de Luttenbergweg 8 op zichtlocatie aan de A9. In Amsterdam Zuid-Oost komen de kabels van alle belangrijke telecomcarriers uit de grond, waaronder die van Colt, Cogent, Abovenet, Level3 en vele andere telecombedrijven. Het vorige kantoor van LeaseWeb in Haarlem was te klein geworden.

Het nieuwe kantoorgebouw van LeaseWeb werd voorheen door ING gebruikt en is de afgelopen maanden ingrijpend gerenoveerd en volledig opnieuw heringericht. Eigenaar van het gebouw is Rijkswaterstaat. De 6.700 vierkante meter kantooroppervlakte zullen door LeaseWeb worden gebruikt om de verdere internationale expansie van het bedrijf te faciliteren.

Overeenkomst Guus Hiddink en LeaseWeb
LeaseWeb heeft in Amsterdam Zuid-Oost reeds verschillende datacenters in gebruik, waar een deel van de servers is onderbracht waarop LeaseWeb zijn verschillende soorten hostingservices levert - zoals cloud servers, dedicated servers, virtual servers en hybride maatwerk hostingoplossingen. Behalve in Nederland heeft LeaseWeb tevens dochterondernemingen in de Verenigde Staten (Manassas) en Duitsland (Frankfurt), plus een verkoopkantoor in het Verenigd Koninkrijk (Londen).

Guus Hiddink is aangetrokken om de officiële opening van het nieuwe kantoorgebouw te verrichten, omdat er belangrijke overeenkomsten zijn tussen het internationale carrièrepad van Hiddink en de ontwikkeling van LeaseWeb als merk in de wereldwijde hostingindustrie. “Guus Hiddink heeft met zijn voetbalsuccessen aangetoond dat wij in Nederland in staat zijn om internationaal grootse dingen neer te zetten,” zegt Con Zwinkels (foto), Managing Director van LeaseWeb. “Ook als het betekent dat je in een sterk competitief concurrentieveld moet opereren. De hostingindustrie is bij uitstek een markt waarin de concurrentie hevig is, zeker internationaal. LeaseWeb is in die internationale markt sinds 2007 echter jaar-op-jaar gemiddeld zo’n 40 procent per jaar gegroeid. De voortdurende sterke groei van LeaseWeb toont aan dat met de juiste managementvisie en een doelgerichte pragmatische aanpak, tezamen met een sterk team van professionele medewerkers en een behoeftegerichte klantpropositie, internationaal grote economische successen voor Nederlandse bedrijven te behalen zijn.”


 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!