Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
29-06-2013
Deel dit artikel:

Interview Raimond van het Reve: 'Fujitsu vShape maakt virtualisatie rendabel voor het mkb'


Fujitsu introduceert de vShape virtualisatie converged infrastructuur oplossing die uitsluitend wordt verkocht via channel partners.

vShape is verkrijgbaar bij de distributeurs Copaco, Tech Data en Ingram Micro. Resellers kunnen daar terecht en verder bij de partner account managers bij het kantoor van Fujitsu in Maarssen. Raimond van het Reve (foto), channel en midmarket manager Fujitsu Nederland: “vShape is een flexibele en schaalbare oplossing die alle aspecten van een virtuele omgeving samenbrengt op basis van technologie van Fujitsu, NetApp, VMware en Brocade. vShape biedt oplossingen voor een aantal problemen waarmee steeds meer organisaties te maken krijgen, zoals sterke groei van data en de kosten van onderhoud en het beheer van datacenters. IT-managers hebben steeds minder tijd om alle merken te managen. Doordat Fujitsu één gevirtualiseerd datacenter biedt waarin vier merken zijn geïntegreerd, heeft de klant nog maar te maken met één dienstverlener en daarmee ook met één aanspreekpunt.”

PRIMERGY-servers
Fujitsu is de initiatiefnemer van vShape, aldus Raimond van het Reve. “Op basis van de Fujitsu PRIMERGY-servers is de flexibele en schaalbare vShape oplossing gecreëerd die bestaat uit het VMware vSphere virtualisatieplatform, Brocade netwerkapparatuur en NetApp FAS NAS storage. Je stopt de stekker van de vShape in het stopcontact en het werkt direct. Alles is van tevoren voor-geconfigureerd en op maat gemaakt voor de klant. vShape zorgt dat bedrijfskritische applicaties of vdi-omgevingen altijd beschikbaar zijn tegen lagere beheer- en onderhoudskosten. Als channel partner heb je één aanspreekpunt ofwel one-stop-shop bij Fujitsu waar je wordt getraind met technische kennis en verkoop.”

Klanten hoeven als ze vShape aanschaffen niet meer zelf de configuraties uit te voeren, aldus Van het Reve. “Bovendien hebben klanten minder hardware nodig en kunnen hun bestaande assets doelmatiger inzetten, zodat minder bedrijfskosten en manuren nodig zijn. Met vShape maakt Fujitsu virtualisatie nu ook haalbaar en rendabel voor middelgrote en kleinere organisaties door middel van een eenvoudige implementatie.”

Lage prijs
vShape bestaat in drie varianten, vervolgt Van het Reve. “Dat begint met het instapmodel vShape25 en schaalt op naar de vShape50 en vShape100. Fujitsu maakt vShape geschikt voor de gehele breedte van het MKB, het onderwijs, gemeenten, de zorgsector en datacenters. Fujitsu biedt één oplossing en één aanspreekpunt. Met als resultaat een efficiëntere en veilige infrastructuur, flexibiliteit en een grotere beschikbaarheid. De oplossing omvat de relevante hard- en softwareproducten, installatie en integratie van het platform en het onderhoud voor drie jaar. Fujitsu neemt de problemen met zelfconfiguratie weg en garandeert een geteste en volledig gesynchroniseerde combinatie van betrouwbare componenten. Klanten kunnen vertrouwen op een eenvoudig, snel proces gecombineerd met simpele, risicoloze verwerking. Met vShape biedt Fujitsu oplossingen voor het MKB voor complexe uitdagingen, zoals prestaties, beschikbaarheid, veiligheid, flexibiliteit en efficiëntie. Doordat het om een gestandaardiseerd product gaat, is de prijs laag gehouden. Door inzet van deze oplossing zijn de realisatiekosten beduidend lager en is de implementatietijd aanzienlijk korter.”

White Paper
Volgens Raimond van het Reve is vShape een oplossing waarmee klanten kosten kunnen besparen. “Dat is prioriteit nummer één bij klanten en IT-managers. Ten tweede bieden we functionaliteit die snel toepasbaar is. Zelf testen, integreren en ontwerpen kost gemiddeld 12 weken en met vShape kan dat in 3 dagen. Daarmee is de time to market aanzienlijk sneller. Fujitsu heeft een White Paper geschreven over datacenter virtualisatie. Deze beschrijft 5 redenen die datavirtualisatie organisaties sterker maken, waaronder de toegankelijke prijs en de rijke, speciaal voor het mkb ontwikkelde functionaliteiten. De klant hoeft niet meer naar verschillende bedrijven te gaan om een converged infrastructure oplossing aan te bieden. Fujitsu is nu het aanspeekpunt. Alle support en back office wordt door Fujitsu gedaan, door een dedicated team die getraind zijn en kennis hebben van Netapp, Brocade, VMware en Fujitsu en daarnaast nauw contact hebben met het hoofdkantoor in Duitsland.”

Complete datavirtualisatie oplossing
Klanten hebben direct inzicht in de kosten van vShape, omdat alle licenties en prijzen vooraf bekend zijn, aldus Anita Barker, alliantie manager bij Fujitsu. “Klanten hoeven niet meer onder de motorkap te kijken naar de verschillende technologieën, prijsstellingen en licenties. Er zijn leaseprijzen en aanschafprijzen. Partners verkopen vShape onder de vlag van Fujitsu. De verkoopprijzen worden bepaald door de channel partners. Fujitsu beheert het service contract. Fujitsu partners mogen ook zelf dienstverlening doen, maar dan moeten ze gecertificeerd zijn voor de vier verschillende merken waaruit vShape bestaat.” Fujitsu ondersteunt zijn partners en klanten, vervolgt Barker. En geeft hen juist de mogelijkheid een oplossing te verkopen met merken waar zij alleen toegang toe hebben als zij voor alle vier gecertificeerd zijn. Nu is er een lage drempel voor channel partners om een complete datavirtualisatie oplossing naar de markt te brengen tegen een minimale investering. “Channel Partners kunnen zelf uitbreidingen doen op vShape, bijvoorbeeld door middel van applicaties.”

NetApp
De samenwerking met NetApp, VMware en Brocade rond vShape is heel belangrijk, zegt Van het Reve. “vShape is ontwikkeld met vier sterke IT-leveranciers. We benaderen samen prospects en bestaande klanten, van wie er veel vShape met groot enthousiasme hebben ontvangen. vShape is een kans voor NetApp partners die in de midmarket actief zijn. De NetApp en Fujitsu verkoopteams werken inmiddels nauw samen om vShape via channel partners in de markt te zetten.”

Schaalbaarheid
Peter Wilbrink, country manager van NetApp Nederland, beaamt de goede samenwerking met Fujitsu: “vShape is een gestandaardiseerd en geheel geconfigureerd, volwassen ‘best of breed’’ infrastructuur die in één oplossing wordt geleverd. vShape neemt alle risico’s weg voor de klant, omdat het een kant en klare flexibele infrastructuur is waarmee de klant kan groeien. De klant kan zich gaan focussen op applicaties en gebruik daarvan. vShape is bijzonder interessant voor kleine en middelgrote bedrijven waarvoor IT steeds belangrijker wordt. Ze kunnen met vShape doorgroeien. vShape biedt het MKB een totaalplaatje waar ze behoefte aan hebben. NetApp biedt hierbij een schaalbaar porfolio, alle software zit er al voor-geconfigureerd in. Het design biedt flexibiliteit en schaalbaarheid, er bestaan geen beperkingen. De ingebouwde NetApp oplossingen zijn in staat de opslagcapaciteit te optimaliseren en besparingen tot vijftig procent van de capaciteitsbehoefte te realiseren. We werken nauw samen met Fujitsu Nederland waarbij Henri Diepenveen als local alliance manager de relaties verzorgt. Fujitsu en NetApp maken hun partners enthousiast om met vShape aan de slag te gaan.“

Door: Witold Kepinski


Terug naar video overzicht