Open Line wordt EMC-partner binnen Service Provider-programma

Open Line wordt EMC-partner binnen Service Provider-programma

Open Line wordt EMC-partner binnen Service Provider-programma

01-07-2013

Open Line wordt EMC-partner binnen Service Provider-programma

Open Line, smart cloud provider uit Maastricht Airport, gespecialiseerd in het ontwerpen en beheren van ICT-infrastructuren en cloud-oplossingen, is de eerste EMC-partner in EMEA die is toegetreden tot het Service Provider-programma van EMC.

Het EMC Velocity Service Provider-programma is ontworpen om partners te helpen hun aanbod te optimaliseren zodat ze hun klanten beter kunnen ondersteunen bij de transformatie naar de cloud. Open Line maakt nu onderdeel uit van het exclusieve netwerk van zestig EMC Service Provider-partners wereldwijd.

“We zijn trots dat Open Line tot het selecte gezelschap van EMC Service Providers is toegetreden. We werken al ruim tien jaar met EMC als onze partner voor storage-oplossingen en weten dat we met EMC de beste producten in huis hebben”, zegt Jo Verstappen (foto), directeur van Open Line. “De cloud is de toekomst. Met de positie die we nu hebben verworven in het Service Provider-programma, versterken we onze positie als professionele partner op dit gebied. Ik ben dan ook bijzonder trots dat EMC onze kennis en vakmanschap op deze manier erkent.”

Keuzevrijheid EMC heeft het EMC Velocity Service Provider-programma begin dit jaar vereenvoudigd, waardoor partners meer keuzevrijheid hebben. EMC Partners die zelf IT-as-a-Service bieden, kunnen toetreden tot EMC’s Service Provider-programma. Zo heeft Open Line samen met Citrix, VMware, Microsoft, AppSense en Cisco een standaard werkplek in de cloud gebouwd. Voor deze totaaloplossing zetten zij datacentertechnologie van EMC in. Daarnaast heeft Open Line in eigen beheer een backup-oplossing voor servers, desktops en laptops ontwikkeld. Hiervoor gebruikt het de EMC Avamar-oplossing, waarbij Open Line de volledige backup van de klant kan ondersteunen; van beheer tot en met restore.

“Open Line is in staat op een goede manier nieuwe technologieën te adopteren en succesvol in de markt te zetten. Dit heeft onder andere geresulteerd in omzetgroei en in toename van kennis en resources bij Open Line. De opname in het Service Provider-programma is daarom ook meer dan verdiend”, zegt Eelco Wanders, channel manager bij EMC. “Open Line bewijst een kundige maar ook loyale partner te zijn. Niet voor niets ontvingen zij eerder dit jaar drie EMC Elect Awards, een beloning voor de 75 meest actieve personen wereldwijd die hun kennis en ervaringen delen met de EMC-community.”

Het datacenter speelt een belangrijke rol in de activiteiten van Open Line. Jean Boren, directeur van Open Line: “Om mee te gaan met groei en toename van diensten, hebben we een flinke investering in het datacenter gedaan en nieuwe storage- en backup-systemen geïmplementeerd. Hiermee laten we ook zien helemaal klaar te zijn voor de uitdagingen die deze nieuwe partnerstatus met zich meebrengt.”


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage