Oracle introduceert nieuwe versie Database 12c

Oracle introduceert nieuwe versie Database 12c

02-07-2013

Oracle introduceert nieuwe versie Database 12c


Oracle introduceert de nieuwe versie Database 12c en is per direct beschikbaar om te downloaden van het Oracle Technology Network (OTN).

Oracle Database 12c introduceert een nieuwe multitenant-architectuur die het samenvoegen van databases in de cloud vereenvoudigt. Dit stelt volgens Oracle klanten in staat meerdere databases als één database te beheren, zonder te schakelen tussen applicaties.

De nieuwe database is volgens Oracle interessant voor klanten met private databases en leveranciers van Software-as-a-Service (SaaS) die op zoek zijn naar een Oracle-database in een beveiligde multitenant-model. Oracle Database 12c ondersteunt de Oracle Public Cloud Services.

Oracle Database 12c, geoptimaliseerd met SPARC- en Intel Xeon-processoren, beschikt over maar vijfhonderd extra functies. De database is het resultaat van 2.500 manjaren ontwikkeling en 1,2 miljoen testuren, plus een uitgebreid bètaprogramma met klanten en partners van Oracle. Oracle Database 12c is mede-ontwikkeld met SPARC T5-servers van Oracle. 

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software